Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Rádióamatőr-nyilvántartások

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (korábban Nemzeti Hírközlési Hatóság) 2009. június 29-től napi frissítéssel teszi elérhetővé a rádióamatőr hívójelkönyvet, illetve a rádióamatőr átjátszó adók listáját.

A dokumentumok Microsoft Office Excel 97-2003 XML  formátumúak:

Rádióamatőr XML-ek screenshotja

A webböngésző alapbeállításából adódóan az információ XML formátumban jelenhet meg a képernyőn, ezért javasoljuk az állományok megnyitás nélküli letöltését (jobb gomb a linkre, majd „Mentés másként”, „Save target as…” stb. lehetőség), majd Microsoft Excel táblázat kezelővel (Excel 97- Excel 2007)  történő megnyitását.

Az új megoldás működését több gyártó vírusvédelmi rendszerének alkalmazása mellett sikeresen teszteltük.
Ugyanakkor tapasztalatunk szerint ha egy számítógép az ESET Smart  Security 4 vagy ESET Nod32 Antivirus 4 terméket futtatja, akkor a letöltés nem lehetséges. A problémát jeleztük az ESET Securitynek, azonban érdemi választ nem kaptunk.

  1. Radio tower icon (rádiótorony-ikon) 120x80Rádióamatőr-átjátszóadók listája

    Forrás: Frekvenciaengedélyezési osztály, Frekvencia- és azonosítógazdálkodási főosztály

    A táblázat tartalmazza az adóállomások szükséges műszaki adatait (típus, teljesítményadatok, antennamagasság, földrajzi koordináták, stb.), valamint a hívójelet és az engedélyre vonatkozó információkat.

  2. Radio tower icon (rádiótorony-ikon) 120x80Rádióamatőr hívójelkönyv

    Forrás: Frekvenciaengedélyezési osztály, Frekvencia- és azonosítógazdálkodási főosztály

    A hívójelkönyv tartalmazza a magyarországi rádióamatőrök listáját név, cím, engedélyszám és hívójel szerint. A táblázatban látható az rádióamatőr-engedély megszerzésének dátuma és az engedély lejárati ideje is.

Keresés a rovatban

-tól -ig

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Sz V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30