Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Nyilvántartások, bejelentés

406-os rovat belső nagy kép (587x110)

Nyilvántartások

Nyilvántartás-absztrakt 120x80

Hírközlési, média- és postai szolgáltatások, illetve terjesztett filmalkotások hatósági nyilvántartása.

Elektronikus hírközlés

Hírközlési nyilvántartások kis leadkép (80x64)

Bejelentés, szolgáltatások hatósági osztályozása, adatmódosítás, törlés, új vagy módosított ÁSZF bejelentése, interfész-bejelentés.

Médiaszolgáltatások

Médiaszolgáltatások nyilvántartása kis leadkép (80x64)

Különböző típusú médiaszol- gáltatások bejelentésével kapcsolatos tájékoztatók, adatlapok, nyilvántartással kapcsolatos határozatok.

Sajtótermékek

Sajtótermékek nyilvántartása kis leadkép (80x64)

Tájékoztató a nyomtatott és internetes sajtótermékek bejelentéséről és nyilvántartásáról, nyomtatványok, kitöltési útmutató.

Jogi háttér

Jogszabályok kis menükép (80x64)

Az elektronikus hírközlési szolgáltatások és a médiaszolgáltatások bejelentésével kapcsolatos törvények és rendeletek.