Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Felügyeleti tevékenység, eljárások

80-as rovathoz belső nagy kép (587x110)

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a fogyasztók/előfizetők megbízható, megfelelő minőségű elektronikus hírközlési szolgáltatásokkal való ellátása, valamit az elektronikus hírközlési piacon szolgáltatást nyújtó szolgáltatók hatékony piaci versenyének biztosítása érdekében felügyeleti tevékenységet folytat.

Ezen belül piacfelügyelet körében ellenőrzi az egyes szolgáltatók piaci és szolgáltatásnyújtási tevékenységét, valamint általános felügyelet keretében ellátja az előfizetők védelmével kapcsolatos fogyasztóvédelmi feladatokat.

A felügyeleti tevékenységgel és a felügyeleti eljárásokkal kapcsolatos ügyekben a jobb oldalon látható rovatlista, a rovatspecifikus kereső vagy a rovatspecifikus címkerendszer alapján tájékozódhat.