Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Hírközlési építmények engedélyezése

410-es rovathoz belső nagy kép (hírk. építmények) 587x110

Az elektronikus hírközlési építmények engedélyezését a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) végzi.

Építmény-engedélyezési tevékenysége körében létesítésre (elvi, építési, használatbavételi, fennmaradási) és bontásra (megszüntetési, bontási) szánt elektronikus hírközlési építményekkel kapcsolatos eljárásokat folytat le.

Ezek az eljárások érintik nemcsak az elektronikus hírközlési nyomvonalas és nyomvonal jellegű létesítményeket és egyéb műtárgyakat, de az elektronikus hírközléshez szükséges olyan sajátos építményeket is, amelyek magukba foglalják a vezetékekkel és vezeték nélküli összeköttetésekkel összefüggő – burkoló, tartó, védő, jelző stb. – műtárgyakat, különösen a tartozékokat és a tartószerkezeteket, az antenna-tartószerkezeteket (tornyokat), oszlopokat, alagutakat, kábelszekrényeket, csatornákat, föld alatti és föld feletti jelzőket, védőműtárgyakat.

Az építmény-engedélyezéssel kapcsolatos ügyekben a jobb oldalon látható rovatlista, a rovatspecifikus kereső vagy a rovatspecifikus címkerendszer alapján tájékozódhat.

  1. Jogszabályok leadkép 120x80Eht-módosítás: új építésügyi és építésfelügyeleti rendelkezések

    2016.07.04. 14:15 • Forrás: Szegedi Hatósági Iroda