Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Kijelölt tanúsító szervezetek ellenőrzése

 1. Jogszabályok leadkép 120x802003. évi C. törvény (Eht.)

  Az elektronikus hírközlésről

  Hatályos: 2017.01.01. – 2017.08.31.

 2. Információ-ikonTájékoztató a kijelölt szervezetek ellenőrzéséről

  Forrás: Mérésügyi főosztály, Felügyeleti főosztály

  Az egyes hírközlési termékek megfelelőségét vizsgáló vagy ellenőrző, illetőleg tanúsító szervezeteket évente egy alkalommal ellenőrzi az NMHH.

 3. Jogszabályok leadkép 120x802009. évi CXXXIII. törvény a megfelelőségértékelő szervezetek tevékenységéről

  Hatályos: 2016.11.26-tól

 4. Jogszabályok leadkép 120x80315/2009. (XII. 28.) Korm. rendelet

  A megfelelőségértékelő szervezetek kijelöléséről, valamint a kijelölt szervezetek tevékenységének részletes szabályairól. Hatályos: 2016.01.01-től.

 5. Jogszabályok leadkép 120x8013/2003. (X. 3.) IHM rendelet

  Az egyes hírközlési és informatikai termékek megfelelőségét vizsgáló vagy ellenőrző, illetőleg tanúsító szervezetek kijelölésének részletes szabályairól.

  Hatályos: 2013.02.01-től

 6. Jogszabályok leadkép 120x802011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról

  Hatályos: 2016.07.01-től