Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Jogi háttér (szolgáltatás-bejelentés)

 1. Jogszabályok leadkép 120x802003. évi C. törvény (Eht.)

  Az elektronikus hírközlésről

  Hatályos: 2017.01.01. – 2017.08.31.

 2. Jogszabályok leadkép 120x802010. évi CLXXXV. törvény (Mttv.)

  A médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról.

  Hatályos: 2016.07.01-től

 3. Jogszabályok leadkép 120x806/2011. (X. 6.) NMHH rendelet

  Forrás: Igazgatási és eljárásrendi osztály

  Az elektronikus hírközlési előfizetői szerződések részletes szabályairól.

 4. Jogszabályok leadkép 120x805/2011. (X. 6.) NMHH rendelet

  Forrás: Igazgatási és eljárásrendi osztálydokumentum

  A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság egyes eljárásainak igazgatási szolgáltatási díjairól és a díjfizetés módjáról.

 5. Jogszabályok leadkép 120x805/2016. (VIII. 16.) NMHH rendelet

  Az interfészek bejelentéséhez kapcsolódó műszaki leírások tartalmi követelményeiről és az azokhoz való hozzáférés előírásáról.