Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tisztségviselőinek televíziós szereplései

 1. MTV - Híradó: Újabb magyar cégek csatlakoztak az Unió önkéntes reklámszabályozásról szóló programjához

  • Publikálva: 2014.01.30. 12:00 • Címke: m1 (Magyar Televízió), Magyar Televízió (MTV), Karas Monika Zsuzsanna, EU Vállalás (EU Pledge), gyermekek és kiskorúak védelme, reklámkorlátok és -tilalmak • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  video

  Újabb magyar cégek csatlakoztak az unió önkéntes reklámszabályozásról szóló programjához. Így a jövőben a McDonald's, a Burger King, a Friesland és a Bonbonetti is kontrollálja a gyermekeknek szóló hirdetéseit, és azokat nem reklámozza olyan felületeken, amelyekhez kiskorúak is hozzáférhetnek. A reklámok szabályozásáról szóló kezdeményezést az NMHH elnöke is üdvözölte. Karas Monika azt mondta: a hatóság az egészséges médiakörnyezet kialakításával igyekszik támogatni a gyerekek fejlődését.

 2. Karas Monika duna tv leadDuna TV - Esti Híradó: Karas Monika a digitális médiáról tartott Európa tanácsi konferencián

  2013.11.08. 11:59 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  A véleménynyilvánítás szabadságáért folytatott küzdelem egyben a gyűlöletbeszéd elleni küzdelmet is jelenti - hangsúlyozta az Európa Tanács főtitkára a médiáért és az információs társadalomért felelős miniszterek, illetve szakértők konferenciáját megnyitó beszédében csütörtökön, Belgrádban. A magyar delegáció vezetője dr. Karas Mónika, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság elnöke; elmondta, magyar részről már folyik az új médiaértés központnak a felállítása.

 3. Karas Monika m1 leadMTV - Híradó: Befejeződött a digitális átállás

  2013.11.07. 09:42 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  Lezárult egy korszak, október 31-én délután fél 1-kor az egész országban megszűnt az analóg televízió műsorszórás. Az átállás több mint 570 ezer háztartást érintett, közülük 135 ezer rászoruló család kapott támogatást a digitális eszközök beszerzéséhez és beszereléséhez.

 4. Bemutatkozó sajtáj leadRiport az NMHH új elnöke, Dr. Karas Monika bemutatkozó sajtótájékoztatójáról (MTV, TV2, EchoTV, HírTV, RTL2)

  2013.09.05. 16:40 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  Az MTV, TV2, EchoTV, HírTV, RTL2 Híradójában szeptember 5-én került adásba az NMHH aznapi sajtótájékoztatója nyomán készült riport.

 5. Börcs Janka m1 híradó digitális korrektúra leadM1-Híradó: 2013 a digitális átállás éve lesz

  2013.03.26. 10:28 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  A digitális átállás olyan mértékű korszakváltást hoz a televíziózásban, mint amekkora a fekete-fehérről a színes televíziózásra történő áttérés volt – közölte Aranyosné dr. Börcs Janka a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) főigazgatója kedden, a digitális átállásról rendezett kétnapos velencei konferencia első napján. Az átállás két ütemben zajlik majd: az ország középső részén július 31-ig, a többi részen október 31-ig az adótornyok áthangolásával befejeződik a technológiai átállás.