Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nyilvános szakmai rendezvényeiről készült fotógalériák

 1. Mecenatúra-díjátadó az Uránia Nemzeti Filmszínházban

  • Publikálva: 2015.05.20. 10:08 • Címke: Mecenatúra-pályázatok: Huszárik Zoltán (kisjátékfilmek, kisérleti filmek), Mecenatúra-pályázatok: Macskássy Gyula (animációs filmek), Mecenatúra-pályázatok: Ember Judit (dokumentumfilm), Mecenatúra-pályázatok: Kollányi Ágoston (ismeretterjesztő filmek), Mecenatúra-pályázatok: Fehér György (tévéfilm), Magyar Média Mecenatúra

  Az eseményen a Magyar Média Mecenatúra programjában támogatott és egyben a tavaly őszi Filmhéten bemutatkozott filmek legjobbjait ismerték el. A díjakat Karas Monika, az NMHH és a Médiatanács elnöke, valamint Kollarik Tamás Médiatanács-tag adta át.

 2. Kvótafórum-galéria (120x80px)Újra megrendezte a Kvótafórumot az NMHH

  2015.05.18. 12:28 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

  A Médiatanács médiaszakmai eseményén mintegy 160 filmes és tévés szakember tájékozódhatott arról, hogyan teljesíthetik a médiaszolgáltatók kvótakötelezettségüket friss, kortárs, színvonalas, a Médiatanács programjában támogatott alkotásokkal.

 3. karas_monika_120x80px.jpgMédiaszabadság és -szabályozás az új médiavilágban

  2015.04.24. 11:59

  Nemzetközi konferenciát rendezett a fenti címmel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontjával és az NMHH Médiatanács Médiatudományi Intézetével közösen. Az eseményen készült felvételekből válogatottunk. Fotók: Sebestyén Gábor

 4. 3400-3800 MHz, meghallgatás, leadképKépgaléria a 3400–3800 MHz-es frekvenciasáv hasznosításáról rendezett nyilvános meghallgatásról

  2014.12.05. 10:39 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság

  A konzultációt 2014. december 4-én tartották a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság rendezvény- és oktatási központjában. Fotók: Sebestyén Gábor

 5. Bodonovich, Zsolt leadZsolt Péter könyve a valóságshow-król: ajánlás a szülőknek, a pedagógusoknak és a tartalomszolgáltatóknak

  2013.05.08. 13:02 • Forrás: Média- és hírközlési biztos, Kommunikációs igazgatóság

 6. 84-es galéria leadkép (120x80)Magyar Média Mecenatúra – a támogatási rendszer bemutatása és szakmai konzultáció

  2012.06.01. 09:32

  A Médiatanács a nem egész estés filmek gyártását és a médiaszolgáltatók működését szolgáló új támogatási rendszerét, a Magyar Média Mecenatúra programot az Uránia Kávézóban mutatta be 2012. május 22-én a filmes szakma képviselőinek.

 7. lead.jpgOktatóközpontot alakít ki a hatóság a tudatos médiahasználat támogatása érdekében

  2012.02.07. 14:18 • Forrás: A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnöke, Kommunikációs igazgatóság

  A Safer Internet Day célja, hogy világszerte ugyanazon a napon hívja fel a figyelmet az internetezés tudatos, biztonságos használatára. Ezekben a napokban hetven országban rendeznek hasonló konferenciákat és ünnepségeket. A budapesti rendezvény mottójául a szervezők a „Netezzünk együtt biztonságosan!” felhívást választották.

 8. lead.jpgA helyi rádiók támogatása elsőrendű feladat

  2011.12.01. 15:28 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Elnöki kabinet igazgatóság

  Virtuális „kispadként” otthonos, kényelmes módon teremtik meg annak lehetőségét, hogy a közönség tagjai a lakóhelyük eseményeiről közvetlenül értesüljenek.

 9. lead.jpg„BeszÉljünk róla!” – konferencia a média és az öngyilkosságok viszonyáról

  2011.12.01. 12:16 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Média és Hírközlési Biztos

  Pszichiáterek, pszichológusok és a lelki segély szolgálat munkatársai tartanak előadást, majd „workshop” keretében nyújtanak segítséget, adnak tanácsokat a résztvevőknek a téma médiában történő szakszerű és ajánlott megjelenítésére.