Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Sajtótájékoztatók

 1. Christopher Mattheisen és Karas Monika (120x80)A Magyar Telekomnak kiadott frekvenciakijelöléssel és rádióengedéllyel indul a 4G új korszaka

  2014.10.17. 12:20 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztálydokumentum

  Az NMHH és a Magyar Telekom Nyrt. aláírta a mobiladat- és hangforgalomra eddig meg nem nyitott frekvenciák használatához és hálózatok üzemeltetéséhez szükséges hatósági szerződést.

 2. Új Médiakultúra Kreatív Műhely MOME leadÚjabb kreatív műhely nyílt, ezúttal az Eötvös Loránd Tudományegyetemen

  2014.10.17. 11:15 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

  Az NMHH már a negyedik felsőoktatási intézménynek adományozott hagyományos és újmédiás, kreatív tartalmak előállítására alkalmas csúcstechnikát.

 3. 4G, illusztráció (120x80)Új frekvenciákat kapcsol be a digitális gazdaság vérkeringésébe az NMHH

  2014.09.29. 10:33 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztálydokumentum

  Sikeresen lezárult a mobiladat- és hangforgalomra eddig meg nem nyitott frekvenciák értékesítése.

 4. Hunimation leadképSzületésnapi tematikus animációs filmvetítések a mozivásznon és a televízió képernyőjén

  2014.08.15. 15:05 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság

  A kiemelt kulturális jelentőségű magyar animáció 100. születésnapjáról emlékeznek meg 2014. augusztus 25-31. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a televízió képernyőjén, az M2-es csatornán. A centenáriumát ünneplő magyar animáció nemzetközi színtéren is három versenyfilmmel és kétszázötvenkét alkotással képviselteti magát augusztus 21-25. között a 15. Hirosimai Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon.

 5. Dr. Karas Monika, David McGowan (lead)2014. október 1-től új telefonszámon új szolgáltatónál érhető el az országos belföldi tudakozó szolgáltatása

  2014.07.14. 17:04 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság

  A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke, Karas Monika ma aláírta az országos belföldi tudakozó szolgáltatásról szóló hatósági szerződést az Invitel Távközlési Zrt. vezérigazgatójával, David McGowannel.

 6. Hunimation (lead)Magyarország díszvendég a 15. Hirosimai Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon

  2014.06.19. 11:57 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóságképgaléria

  A világviszonylatban is egyedülálló és különleges magyar animáció lesz a díszvendége idén a 15. Hirosimai Nemzetközi Animációs Filmfesztiválnak. Három magyar versenyfilmen túl több mint kétszázötven alkotással képviselteti magát hazánk a nemzetközi színtéren.

 7. Bodonovich Jenő (leadkép)Gyakrabban kellene alkalmazni a médiabiztos ajánlását az öngyilkosságokról szóló tudósítások szerkesztésekor

  2014.01.24. 16:49 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Külső kommunikációs osztálydokumentum videó képgaléria

  A médiában közreadott beszámolókban hasznos közölni azokat a figyelmeztető jeleket, amelyek szuicid szándékot vetíthetnek előre.

 8. Zsuppán Attila és Fülöp Zsuzsanna (leadkép)Karácsonyi vásárlásnál érdemes figyelni a részletekre

  2013.12.13. 13:27 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Külső kommunikációs osztálydokumentum videó

  A legfontosabb szakmai és fogyasztóvédelmi szempontokra hívták fel a hatóságok a közvélemény figyelmét pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

 9. Adatbarangolás, leadképKarácsonyi ajándékot okosan: tablet, okostelefon, laptop, televízió, játékkonzol…

  2013.12.13. 12:41 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Külső kommunikációs osztályvideó

  A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tanácsai a vásárláshoz.

 10. Kutassy Jenő, Szalai Annamária (leadkép)Húsz nagycsalád kapott set-top-boxot gyermekvédő zár tesztelésre

  2012.12.19. 13:55 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóságvideó

  Az eszközöket a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) nevében Kutassy Jenő elnökségi tag vette át Szalai Annamária NMHH-elnöktől.

<< / 2 >>