Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Médiaszereplések

 1. Miszlai Róbert leadkép (120x80)Internetes gyermekvédelmi munkánkról beszélt Miszlai Róbert

  2012.10.04. 13:16 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóságvideó

  Mennyit interneteznek a gyermekek naponta? Melyek azok a legfőbb veszélyek, amelyek a világhálón leselkednek rájuk? Hogyan lehet ezek ellen védekezni, illetve ha már bajba kerültek, hová fordulhatnak segítségért?

 2. Takács Péter leadkép (120x80)Kell-e fizetni, ha nem tájékoztatnak bennünket az adatforgalmi korlát túllépéséről?

  2012.09.19. 14:00 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóságvideó

  Takács Péter szerint az ehhez hasonló eseteknél elsődlegesen azt kell tisztázni, a szerződésbe valóban beleírták-e, hogy a szolgáltató a forgalmazott adatmennyiség bizonyos határának elérésekor tájékoztatja előfizetőjét erről a tényről.

 3. Mátrai Gábor – leadkép (120x80)Az NMHH a jogszabályok szerint járt el a frekvenciatender során

  2012.09.19. 12:32 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóságvideó

  „Egy jogállamban a bíróságok döntéseit tisztelet illeti, mi is így tekintünk az ítéletre, ugyanakkor meggyőződésünk, hogy (…) minden jogszabályi rendelkezést betartva jártunk el” – mondta az elnökhelyettes.

 4. Szalai Annamária, MTV Ma Reggel leadkép (120x80)Új médiaértés-oktató központunk tízezer gyermeket fogad majd évente (+ videó, hanganyag)

  2012.09.07. 14:37 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóságvideó

  Szalai Annamária a köztévé reggeli műsorában közölte: bízik benne, hogy minél több iskola felveszi a tanrendjébe is a lehetőséget.

 5. Németh Gábor rádiói9nterjú, Inforádió, leadkép (120x80)Egy év alatt 1400 bejelentés érkezett az NMHH Internet Hotline szolgáltatásához

  2012.09.07. 13:56 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóságvideó

  Németh Gábor, a szolgáltatás vezetője az Inforádió kérdéseire válaszolt 2012. szeptember 6-án.

 6. Leadkép a 810-es cikkhez 120x80Szalai Annamária: a magyar médiaszabályozás megfelel az európai normáknak

  2012.02.10. 12:26 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóságvideó

  Szalai Annamária elmondta, hogy a médiaszabályozás a tagállamok hatásköre, az Európai Bizottság általában nem kapcsolódik be ebbe a munkába, egyeztetések azonban természetesen folynak, így pl. az implementáció kapcsán. Amennyiben hiányosságot találnak a médiatörvényben, akkor a jogalkotó feladata változtatni ezen, a hatóság pedig jogalkalmazóként végrehajtja a döntést - tette hozzá.

 7. Mátrai Gábor leadkép a 2582-es dokumentumhoz (120x80)Az Inforádió interjúja Mátrai Gáborral

  2010.11.29. 13:55 • Forrás: Hírközlési elnökhelyettes, Kommunikációs igazgatóság

  Olyan hatóságot szeretnénk kialakítani a működés tekintetében, amely transzparens, amely figyelembe veszi a fogyasztók és a szolgáltatók érdekeit, és megpróbálja minél közelebb hozni ezeket az érdekeket – mondta az NMHH hírközlési elnökhelyettese.

 8. Szalai Annamária (120x80)Új fejezet kezdődött a médiaszabályozásban

  2010.10.14. 15:47 • Forrás: A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnökevideó

  A tanács legfontosabb feladata a közönség jogainak érvényesítése lesz.

 9. Szalai Annamária 120x80A szabályozás terén európai mintákat követünk

  2010.09.02. 09:25 • Forrás: A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnökevideó

  Szalai Annamária emlékeztetett, hogy a közelmúltban történt alkotmánymódosítás megerősítette a közszolgálat szerepét.