Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Egyéb nyilvános szereplések

 1. díjátadó hiroshima leadképMagyar siker a hirosimai nemzetközi animációs filmfesztiválon

  2014.08.25. 16:09 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság

  Magyarország volt a díszvendége a hétfőn záruló 15. Hirosimai Nemzetközi Animációs Filmfesztiválnak, amelyen hazánk szereplésének koordinálását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság végezte. Az idén százéves magyar animáció legújabb sikereként Bucsi Réka Smyphony no. 42. című filmje kapta a Hirosimai Nemzetközi Animációs Film Hirosima-díját.

 2. hirosima 2Elkezdődött a 15. Nemzetközi Hirosimai Animációs Filmfesztivál magyar résztvevőkkel

  2014.08.22. 21:28 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóságképgaléria

  Csütörtökön nyitotta meg kapuit Japánban az idén harminc éves múltra visszatekintő animáció biennálé, az ötnapos Hirosimai Nemzetközi Animációs Filmfesztivál, amelyen idén Magyarország díszvendég.

 3. DBM leadképA digitális tévék után jönnek a digitális rádiók?

  2014.01.29. 09:01 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Külső kommunikációs osztálydokumentum

  Jelenleg 16 európai országban van jelen állandó szolgáltatásként a földfelszíni digitális rádiózás és számos országban, köztük hazánkban is kísérleti sugárzás zajlik.

 4. Magyar parlament (leadkép)Kollarik: hatékony és eredményes a médiatartalmak felügyelete

  2013.11.20. 14:12 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Külső kommunikációs osztály

  A médiatanács tavaly csaknem 2300 döntést hozott, összesen 187 alkalommal állapította meg a médiaigazgatási szabályok megsértését.

 5. Karas Monika, országgyűlési beszámoló 2013 (leadkép)NMHH-elnök: a frekvenciaértékesítés, a digitális átállás, az új médiakultúra voltak a legfontosabb feladatok

  2013.11.20. 12:27 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Külső kommunikációs osztály

  Megtartották az NMHH elektronikus hírközléssel összefüggő 2012-es tevékenységéről és annak elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslat együttes általános vitáját a parlamentben.

 6. Nyilvános konzultáció a hálózatsemlegesség aktuális kérdéseiről_leadKollarik Tamás tartott előadást az Iránytű dokumentumfilmes napon, Miskolcon

  2012.09.19. 15:48 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóságdokumentum

  A Médiatanács tagja elmondta: a tavalyi, közel 446 millió forint kiosztott támogatás idén 200 millió forinttal lesz több, így idén már összesen 645 millió forintból készülhetnek a mozgóképes alkotások.

 7. Szalai Annamária Zalaegerszegen – leadkép (120x80)Digitális átállás: az állam az NMHH-n keresztül minden jogosult rászorulónak segít

  2012.09.14. 14:43 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  A hatóság a támogatásra szoruló kör felméréséhez az önkormányzatok közreműködését kéri. Bekapcsolódik a munkába a nyugdíjfolyósító és az államkincstár is.

 8. 108875-ös cikk leadkép (DUE-sajtófesztivál felirata 120x80)DUE-sajtófesztivál: játszva vezették be a diákokat a médiatudatosság rejtelmeibe az NMHH szakemberei

  2012.05.14. 08:57 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóságdokumentum videó képgaléria

  A biztonságos internetezés, a tudatos médiahasználat, a tévénézés és a mozi témakörében rendezett szekcióbeszélgetéseken többek között Andy Vajnát, Ördög Nórát és Levente Pétert is kérdezhették a fiatalok.

 9. Szalai Annamária 120x80Médiaátalakulás Magyarországon

  2011.03.17. 11:30 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  Szalai Annamária előadásában kiemelte: a médiaszolgáltatók és a hírközlési hálózatok között tapasztalható egyre erősödő konvergencia, a jogi szabályozás alkalmatlan és elavult mivolta, illetve a közmédia "lezüllesztett" rendszere miatt is szükség volt a szektor újraszabályozására.

 10. Mátrai Gábor és Nyitrai Zsolt 120x80Sikeres nemzetközi konferenciát szervezett az NMHH

  2011.03.04. 11:48 • Forrás: Hírközlési elnökhelyettes, Kommunikációs igazgatóságdokumentum videó

  Az „All for Broadband- Broadband for all” rendezvény nyitóbeszédében Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkára arról beszélt, hogy a széles sávú internet-hozzáférés és az infokommunikációs szolgáltatások fejlesztése jelentős szerepet játszik a munkahelyteremtésben, valamint növeli a versenyképességet és a fenntartható fejlődést is segíti.

<< / 2 >>