Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Közlemények, tájékoztatók

 1. Mérések leadkép (120x80)Új mérőlaboratórium és szerverközpont: jelentős infrastrukturális fejlesztést tervez az NMHH

  2016.12.20. 12:03 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  Többfunkciós műszaki épületre írt ki építési tervpályázatot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A 10200 négyzetméter alapterületű épület két legjelentősebb eleme egy új mérőkamra több kisebb méretű mérőlaboratóriummal, valamint egy biztonságos adat- és szerverközpont. A nyílt közbeszerzésű tervpályázat a Magyar Építész Kamara honlapján olvasható.

 2. Mobiltelefon (120x80px)Elérte a százezer lekérdezést az NMHH számhordozottsági tudakozója

  2016.12.19. 10:51 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  Már több mint százezer lekérdezést regisztrált a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) telefonszám hordozottsági tudakozója. Ebből bárki megtudhatja, hogy egy megadott magyarországi telefonszám hordozott-e, és melyik a jelenlegi szolgáltatója.

 3. Magyar Telekom leadkép (120x80)Hírközlési bírság a telekomos eszközök jogsértő és kényelmetlen visszavétele miatt

  2016.11.15. 14:30 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  Nemcsak pénzt, de időt, fáradságot is spórolhatnak a Telekom előfizetői a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tizenöt millió forintos pénzbírsággal járó eljárásának eredményeként. A fogyasztók a korábbiakkal ellentétben most már a Telekom minden ügyfélszolgálatán leadhatják a szolgáltatáshoz szükséges eszközöket: a set top boxokat, routereket és azok tartozékait.

 4. 3. Magyar Filmhét (lead)Újra Magyar Filmhét az NMHH támogatásával

  2016.11.02. 15:14 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával a Magyar Filmakadémia jövőre is megrendezi és országos megjelenésű tematikus programsorozattá terjeszti ki a Magyar Filmhetet. A pályaműveket a filmelőállítók, -alkotók december 20-ig regisztrálhatják és nevezhetik az eseményre.

 5. Szülők interneteznek a gyerekkel (leadkép, 120x80)November 1-től tételesen kiderül, mennyivel csökken jövőre az internetszámlánk

  2016.10.25. 09:20 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) rendeletmódosítása alapján november 1-jétől a szolgáltatók külön tájékoztatást kötelesek közzétenni honlapjaikon arról, hogy a januártól életbe lépő internetáfa-csökkentés díjcsomagonként mekkora tételt jelent. A hatóság előírta, hogy az előfizetők – az igénybe vett szolgáltatás sajátosságaihoz igazodva – előzetes tájékoztatást is kapjanak a változásokról. Emellett az előfizetők januártól külön sorban láthatják majd a számlán az általuk használt internet-előfizetéshez kapcsolódó összegeket, a fő szabály szerint a több szolgáltatásból álló csomagok igénybevétele esetén is.

 6. nyolcadik médiaműhely (lead)Nyolcadik egyetemi médiaműhelyét nyitotta meg az NMHH

  2016.10.20. 15:55 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóságképgaléria

  A budapesti Károli Gáspár Református Egyetemen adta át Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a hatóság nyolcadik médiaműhelyét, ahol a diákok és tanáraik a legkorszerűbb szoftverekkel ellátott, csúcsminőségű számítógépeket használhatják tudásuk fejlesztésére.

 7. 3G, 4G, mobil szélessáv (120x80)Gépek közötti kommunikációra engedélyezett számtartományt az NMHH

  2016.09.12. 14:00 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

  A szolgáltató hálózatán különféle gépek mobilfrekvencián fogadhatnak és továbbíthatnak majd adatokat egymás között.

 8. előfizetői szerződések (lead)Hatósági szerződés nyomán a Telenor kompenzálja a tarifamódosításban hátrányosan érintetteket

  2016.08.29. 09:05 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztálydokumentum

  Az NMHH hatósági szerződéssel zárta le a tarifakivezetések miatti szerződésmódosítások vizsgálatát.

 9. 152132-es cikk leadképe – FM-rádió (120x80)Átfogó hallgatottsági mérés az NMHH-tól

  2016.07.06. 12:16 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

  A hatóság július 14-én szakmai konzultációt tart, majd nyilvános pályázaton választja ki a mérést végző kutatócéget.

 10. infokommunikációs eszközök (lead)NMHH: 3+1 változás az infokommunikáció hazai szabályozásában július 1-jével

  2016.06.29. 09:08 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  Két évtized után elbúcsúzunk a kékszámoktól; 15 év után új szabályozás lép hatályba az elektronikus aláírások piacán; törvényi garanciával indulhatnak újra a hírközléspiaci gyorsjelentések; lehetővé válik a széles sávú hálózatok telepítése a közműves infrastruktúra felhasználásával – ezek a legfontosabb, július 1-jével életbe lépő infokommunikációs jogszabályváltozások. A nyár közepén ne feledkezzünk meg a roaming észszerű használatáról sem.

<< / 10 >>
Ez a rovat összesen 223 dokumentumot tartalmaz. Amennyiben a tizedik oldalon találhatónál régebbit keresne, használja a rovatspecifikus keresőnket.