Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Közlemények, tájékoztatók

 1. Közszolgálati Testület (lead)Kisorsolták a Közszolgálati Testület új tagjait

  2017.03.02. 12:59 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szerdán sorsolással döntött a Közszolgálati Testület civil jelölő szervezeteiről, így hamarosan véglegessé válhat a közmédia társadalmi felügyeletét ellátó grémium összetétele. Az új testület 2017. március 31-én kezdheti meg munkáját, megbízatása három évre szól.

 2. NMHH-logo (leadkép)NMHH: nincs a Rádió Q-val szemben megszüntetést eredményező eljárás

  2017.03.01. 10:00 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  Egyes sajtóhírekkel ellentétben a Rádió Q esetleges leállásának nincs köze semmilyen médiahatósági eljáráshoz, az vélhetően a tulajdonosok saját üzleti döntése. A médiaszolgáltató meglévő frekvenciájának használatára még 1,5 évig jogosult. A Rádió Q közösségi rádió, ennek megfelelően nem fizet sem frekvencia-, sem médiaszolgáltatási díjat. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak hivatalos információi nincsenek a Rádió Q médiaszolgáltatásának megszűnéséről.

 3. Deák Kristóf (lead)Az egész ország büszkesége a Mindenki diadala

  2017.02.27. 15:57 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  A legjobb rövidfilmnek járó Oscar-díjat vehette át ma hajnalban Deák Kristóf, a Mindenki című film rendezője, amelyet az NMHH Médiatanácsa a Magyar Média Mecenatúra programban finanszírozott.

 4. Internetes gyermekvédelem, internetes bűnözés (120x80)Felhívás a Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal tagjainak jelölésére

  2017.02.23. 11:35 • Forrás: Médiatanács Titkárság Főosztály

  A kiskorúak védelmével foglalkozó szakmai és civil szervezetek, továbbá a médiatartalom-szolgáltatók, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatók és az elektronikus hírközlési szolgáltatók szakmai érdekképviseleti és önszabályozó szervezetei 2017. március 7-éig tehetnek javaslatot a Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal tagjaira

 5. Telenor (lead)Újabb döntés a megkülönböztetéstől mentes internetezésért

  2017.01.27. 13:23 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  A Telenor előnyösebb feltételek mentén kínálta a MyChat és a MyMusic csomagjaiban foglalt alkalmazások adatforgalmát az összes többi internetes tartalom és alkalmazás adatforgalmához képest, ezért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a jogsértő állapot megszüntetésére hívta fel a szolgáltatót. A szolgáltatók ellenőrzését a fogyasztók védelme érdekében rendszeresen végzi az NMHH.

 6. Mérések leadkép (120x80)Új mérőlaboratórium és szerverközpont: jelentős infrastrukturális fejlesztést tervez az NMHH

  2016.12.20. 12:03 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  Többfunkciós műszaki épületre írt ki építési tervpályázatot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A 10200 négyzetméter alapterületű épület két legjelentősebb eleme egy új mérőkamra több kisebb méretű mérőlaboratóriummal, valamint egy biztonságos adat- és szerverközpont. A nyílt közbeszerzésű tervpályázat a Magyar Építész Kamara honlapján olvasható.

 7. Mobiltelefon (120x80px)Elérte a százezer lekérdezést az NMHH számhordozottsági tudakozója

  2016.12.19. 10:51 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  Már több mint százezer lekérdezést regisztrált a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) telefonszám hordozottsági tudakozója. Ebből bárki megtudhatja, hogy egy megadott magyarországi telefonszám hordozott-e, és melyik a jelenlegi szolgáltatója.

 8. Magyar Telekom leadkép (120x80)Hírközlési bírság a telekomos eszközök jogsértő és kényelmetlen visszavétele miatt

  2016.11.15. 14:30 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  Nemcsak pénzt, de időt, fáradságot is spórolhatnak a Telekom előfizetői a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tizenöt millió forintos pénzbírsággal járó eljárásának eredményeként. A fogyasztók a korábbiakkal ellentétben most már a Telekom minden ügyfélszolgálatán leadhatják a szolgáltatáshoz szükséges eszközöket: a set top boxokat, routereket és azok tartozékait.

 9. 3. Magyar Filmhét (lead)Újra Magyar Filmhét az NMHH támogatásával

  2016.11.02. 15:14 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával a Magyar Filmakadémia jövőre is megrendezi és országos megjelenésű tematikus programsorozattá terjeszti ki a Magyar Filmhetet. A pályaműveket a filmelőállítók, -alkotók december 20-ig regisztrálhatják és nevezhetik az eseményre.

 10. Szülők interneteznek a gyerekkel (leadkép, 120x80)November 1-től tételesen kiderül, mennyivel csökken jövőre az internetszámlánk

  2016.10.25. 09:20 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) rendeletmódosítása alapján november 1-jétől a szolgáltatók külön tájékoztatást kötelesek közzétenni honlapjaikon arról, hogy a januártól életbe lépő internetáfa-csökkentés díjcsomagonként mekkora tételt jelent. A hatóság előírta, hogy az előfizetők – az igénybe vett szolgáltatás sajátosságaihoz igazodva – előzetes tájékoztatást is kapjanak a változásokról. Emellett az előfizetők januártól külön sorban láthatják majd a számlán az általuk használt internet-előfizetéshez kapcsolódó összegeket, a fő szabály szerint a több szolgáltatásból álló csomagok igénybevétele esetén is.

<< / 10 >>
Ez a rovat összesen 227 dokumentumot tartalmaz. Amennyiben a tizedik oldalon találhatónál régebbit keresne, használja a rovatspecifikus keresőnket.