Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Hírek

 1. Internetes gyermekvédelem, internetes bűnözés (120x80)Felhívás a Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal tagjainak jelölésére

  2017.02.23. 11:35 • Forrás: Médiatanács Titkárság Főosztály

  A kiskorúak védelmével foglalkozó szakmai és civil szervezetek, továbbá a médiatartalom-szolgáltatók, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatók és az elektronikus hírközlési szolgáltatók szakmai érdekképviseleti és önszabályozó szervezetei 2017. március 7-éig tehetnek javaslatot a Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal tagjaira

 2. Mozgókép, film leadkép (120x80)Felhívás filmelőállítók részére

  2017.02.21. 11:12 • Forrás: Nemzeti Filmiroda

  Az elmúlt időszakban több esetben is előfordult, hogy magyar filmelőállító által Magyarországon, magyar stábbal készített filmet kívántak art moziban terjeszteni, és az art mozi üzemeltetők kérték a filmre vonatkozóan a magyar részvételi arányok szerinti besorolás meglétét. Mivel egyes filmek elkészítése során közvetlen támogatást nem vesz igénybe a filmelőállító, így ezen filmalkotások nagy része nem rendelkezik a besorolásról szóló hatósági határozattal.

 3. V4, varsói hírközlési értekezletKözös V4-es álláspont a hírközlési keretszabályozás felülvizsgálata kapcsán

  2017.02.07. 15:32 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály

  A szubszidiaritás elve, a verseny fenntartása és a rugalmas szabályozás mellett szálltak síkra a V4 országok hírközlésért felelős vezetői varsói találkozójukon.

 4. eu_flagMegjelent az európai hírközlési adatvédelmi irányelv felülvizsgálatára vonatkozó európai bizottsági javaslat

  2017.02.01. 11:32 • Forrás: Nemzetközi és Stratégiai Igazgatóság

  Az Európai Bizottság 2017. január 10-én tette közzé az elektronikus hírközlési ágazatban a személyes adatok kezelésére és a magánélet védelmére vonatkozó európai parlamenti és tanácsi rendelet tervezetét.

 5. Közlemények leakép (120x80)A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatalának közleménye a pályáztatásra kerülő analóg lineáris rádiós médiaszolgáltatási lehetőség frekvenciatervéről

  2017.01.27. 08:00 • Forrás: Frekvencia- és Azonosítógazdálkodási Főosztálydokumentum

  A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala tájékoztatja az érdekelteket, hogy a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény 49. § (5) bekezdésének megfelelően közzéteszi a Derecske 94,7 MHz analóg lineáris rádiós médiaszolgáltatási lehetőség frekvenciatervét.

 6. Nemzeti Filmiroda (lead)Szakmai napot tartott az NMHH Nemzeti Filmirodája

  2017.01.24. 12:23 • Forrás: Nemzeti Filmiroda, Intézményi Kommunikációs Osztálydokumentum

  Rekordévet zárt tavaly a magyar filmipar, az NMHH-hoz került az Art Bizottság, és új műfajjal egészült ki a kulturális értéket nem képviselő alkotások köre – három kiemelt tudnivaló arról a szakmai napról, amelyen az év eleji változásokat és az elmúlt évet összegezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Nemzeti Filmirodája a filmkészítők és -forgalmazók számára január 19-én.

 7. SIM-kártyák (leadkép)Hét aktuális jogszabályváltozás az NMHH-nál

  2017.01.02. 14:22 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

  Változnak a filmek art besorolásának és a rádióberendezések forgalmazásának szabályai, és szigorodnak a feltöltős SIM-kártyákra vonatkozó előírások.

 8. roaming EU (lead)Egy lépéssel közelebb a roaming többletdíjak 2017. június 15-i eltörléséhez

  2016.12.23. 11:20 • Forrás: Nemzetközi és Stratégiai Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

  Január 6-án lép életbe a Bizottság méltányos használatról és a roamingdíjak eltörlésének fenntarthatóságáról szóló végrehajtási rendelete. A szolgáltató az objektív feltételeken túl az ügyféltől bizonyítékokat is bekérhet a visszaélésszerű használat elkerülésére.

 9. Mérések leadkép (120x80)Új mérőlaboratórium és szerverközpont: jelentős infrastrukturális fejlesztést tervez az NMHH

  2016.12.20. 12:03 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  Többfunkciós műszaki épületre írt ki építési tervpályázatot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A 10200 négyzetméter alapterületű épület két legjelentősebb eleme egy új mérőkamra több kisebb méretű mérőlaboratóriummal, valamint egy biztonságos adat- és szerverközpont. A nyílt közbeszerzésű tervpályázat a Magyar Építész Kamara honlapján olvasható.

 10. hirkozmu_tajekoztato_leadkep.jpgSzakmai egyeztetésre bocsátották az NMHH fejlesztés alatt álló térinformatikai hírközlési nyilvántartását

  2016.12.09. 12:43 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

  A Magyar Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Tagozatának elnöke üdvözölte a hatóság fejlesztés érdekében tett lépéseit.

<< / 10 >>
Ez a rovat összesen 189 dokumentumot tartalmaz. Amennyiben a tizedik oldalon találhatónál régebbit keresne, használja a rovatspecifikus keresőnket.