Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Hírek

 1. SIM-kártyák (leadkép)Hét aktuális jogszabályváltozás az NMHH-nál

  2017.01.02. 14:22 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

  Változnak a filmek art besorolásának és a rádióberendezések forgalmazásának szabályai, és szigorodnak a feltöltős SIM-kártyákra vonatkozó előírások.

 2. roaming EU (lead)Egy lépéssel közelebb a roaming többletdíjak 2017. június 15-i eltörléséhez

  2016.12.23. 11:20 • Forrás: Nemzetközi és Stratégiai Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

  Január 6-án lép életbe a Bizottság méltányos használatról és a roamingdíjak eltörlésének fenntarthatóságáról szóló végrehajtási rendelete. A szolgáltató az objektív feltételeken túl az ügyféltől bizonyítékokat is bekérhet a visszaélésszerű használat elkerülésére.

 3. Mérések leadkép (120x80)Új mérőlaboratórium és szerverközpont: jelentős infrastrukturális fejlesztést tervez az NMHH

  2016.12.20. 12:03 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  Többfunkciós műszaki épületre írt ki építési tervpályázatot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A 10200 négyzetméter alapterületű épület két legjelentősebb eleme egy új mérőkamra több kisebb méretű mérőlaboratóriummal, valamint egy biztonságos adat- és szerverközpont. A nyílt közbeszerzésű tervpályázat a Magyar Építész Kamara honlapján olvasható.

 4. hirkozmu_tajekoztato_leadkep.jpgSzakmai egyeztetésre bocsátották az NMHH fejlesztés alatt álló térinformatikai hírközlési nyilvántartását

  2016.12.09. 12:43 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

  A Magyar Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Tagozatának elnöke üdvözölte a hatóság fejlesztés érdekében tett lépéseit.

 5. hálózatsemlegesség leadkép (120x80)A megkülönböztetéstől mentes internetezésért hozott döntést az NMHH

  2016.12.01. 14:02 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

  Először figyelmeztetett az NMHH a hálózatsemlegességi előírások betartatására, amikor kötelezte a Magyar Telekomot a szolgáltatói beavatkozástól mentes internetezés biztosítására.

 6. Közlemények leakép (120x80)Megjelent a felügyeleti díjról szóló új NMHH rendelet

  2016.11.21. 15:04 • Forrás: Hírközlésfelügyeleti Főosztály

  A Magyar Közlöny 2016. október 14-i, 156. számában megjelent a felügyeleti díjról szóló 7/2016 (X. 14.) NMHH rendelet, amelynek szabályait 2017. január 1-jétől kell alkalmazni.

 7. Adatkapu leadkép (120x80)Online is beadhatók az elektronikus hírközlési építmények tervei az NMHH-hoz

  2016.11.02. 15:52 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóságdokumentum

  Novembertől nem muszáj nyomtatnia és postára mennie az építtetőnek, ha olyan elektronikus hírközlési építményt kíván nyilvántartásba vetetni az NMHH-nál, amelyhez nem kell építési vagy bontási engedély: helyette a terveket az interneten is beküldheti a hatósághoz. A lehetőség bevezetése egyfelől újabb lépés a gyorsabb és kényelmesebb ügyintézéshez az NMHH-nál, másfelől előkészületet jelent a hírközlési hálózatok térinformatikai alapú országos nyilvántartó rendszere, a Hír-Közmű kifejlesztésében.

 8. kiberbiztonság (illusztráció, 120x80px)Az NMHH is részt vesz az Európai Kiberbiztonsági Hónap kampányban

  2016.10.25. 16:04 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztálydokumentum videó

  Az akció célja, hogy széles körben megismertesse a felhasználókkal a kibertérben megjelenő fenyegetéseket.

 9. berec-logo 120x80A BEREC 4. érdekképviseleti fóruma az internet-hozzáférés és az innováció segítéséről Európában

  2016.10.13. 14:48 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóságdokumentum

  A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság mint az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testületének (BEREC) magyar tagja tájékoztatja az érdeklődőket, hogy a testület október 17-én rendezi meg 4. érdekképviseleti fórumát Brüsszelben.

<< / 10 >>
Ez a rovat összesen 185 dokumentumot tartalmaz. Amennyiben a tizedik oldalon találhatónál régebbit keresne, használja a rovatspecifikus keresőnket.