Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Számhordozás – amit Önnek tudnia kell!

 1. link-ikon 120x80Információ a telefonszámok hordozottsági állapotáról

  Ezzel a keresővel megtudhatja egy hordozható magyarországi telefonszámról, hogy a szám a szolgáltatók között hordozott-e vagy sem, ha hordozott, akkor ki a szám eredeti szolgáltatója, és a számon ki nyújtja jelenleg a szolgáltatást.

 2. PDF fájl (120x80)Amit érdemes tudni a számhordozásról

  Forrás: Azonosítógazdálkodási Osztály

  Tájékoztató közérthető formában az előfizetők részére a számhordozásról és a számhordozás kezdeményezése előtti tennivalókról.

 3. Tanácsok és panaszok cikkek leadképe (120x80)A számhordozási eljárás

  Forrás: Ügyfélkapcsolati és tájékoztatási osztálydokumentum

  A számhordozási megállapodás 1 munkanapon belül érvénybe léphet. A számhordozást az átvevő szolgáltatónak a számhordozási megállapodás érvénybe lépésétől számított 1 munkanapon belül kell teljesítenie.

 4. link-ikon 120x80Számhordozás – szakmai információk

  Információk a számhordozás érdekében létrehozott rendszerről, a számhordozási központi referencia adatbázisól. A rendszer felhasználói elsősorban az elektronikus hírközlési szolgáltatók.