Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Videotartalmaink

Jótanácsok tévé-, internet- vagy telefon-előfizetésekhez az NMHH-tól

• Publikálva: 2015.08.26. 09:12 • Címke: NMHH-rendeletek, előfizetői szerződések, fogyasztói/ felhasználói jogok • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

video

Manapság szinte nem találni háztartást televízió-, internet- vagy telefonszolgáltatás nélkül, ezért az előfizetői szerződéskötések feltételei mindenkit érintenek. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság legújabb, ügyfélbarát szabályozásának köszönhetően a szolgáltatói tarifacsomagok díjelemei és a szerződési feltételek átláthatóbbá, az előfizetők élete pedig könnyebbé válik. A szabályozás két lépcsőben, 2015. szeptember 1-jén és 2015. december 1-jén lép életbe, az NMHH legújabb kisfilmje pedig a rendelet megértéséhez nyújt segítséget.