A Médiatanács gratulál a Saul fia Oscar-díjához

Közzétéve: 2016. február 29.

null

Páratlan sikert tudhat maga mögött a Saul fia magyar alkotócsapata, Nemes Jeles László rendező és a film megvalósításában részt vevő valamennyi stábtag. A Médiatanács szívből gratulál az alkotóknak, hogy sikerült elnyerniük az idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díját február 28-án Los Angelesben.

Nemes Jeles László

A Saul fia eddig is impozáns díjesőt tudhatott maga mögött (Cannes-i filmfesztivál – A Zsűri Nagydíja, FIPRESCI-díj; Golden Globe-díj; Los Angeles-i Independent Spirit Awards), amelyre koronaként felkerülhetett a legnagyobb filmes elismerés, az Oscar-díj is. Rendkívüli művészi teljesítmény áll a sikerek mögött, amelyre hajnalban egy ország lehetett büszke. Nagy öröm, hogy Nemes Jeles László egész Magyarországnak megköszönhette az alkotás elkészülését, hiszen a filmet a Magyar Nemzeti Filmalap (MNF) finanszírozta. Előremutató visszajelzés ez annak a filmes támogatási rendszernek, amelyben a MNF mellett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa is azon dolgozik, hogy a tehetséges magyar alkotók megvalósíthassák filmterveiket.

A Médiatanács gratulációját fejezi ki az alkotóknak, és felejthetetlen tapasztalatokat, motiváló inspirációkat kíván a stáb minden tagjának.