Hogyan kezeljük a birtokunkba jutott személyes adatokat?

Legutóbb frissítve: 2019. augusztus 21.

A személyes adatokat, amelyeket a látogatóink a honlapon böngészve vagy bejelentést téve bíznak ránk, mindig bizalmasan és a hatályos jogszabályoknak megfelelően kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki.

Aki felkeresi honlapunkat, személyes adatokat ad át a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH). Az internetes kapcsolat folyamán a látogató által használt böngészőprogramról, internetprotokoll-címről (IP-cím), domain névről (URL), a látogatás időpontjáról, valamint a megtekintett oldalakról automatikusan képződnek technikai adatok a számítógépes rendszerünkben. Ezeket az adatokat az NMHH kizárólag a honlappal kapcsolatos információk statisztikai elemzésére használja fel.

A hotline-hoz a bejelentések során megadott személyes adatokat az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény alapján kezeljük, így minden felhasználó bármikor kérheti adatainak törlését, helyesbítését, illetve tájékoztatást azok felhasználásáról.

Az adatkezelés kizárólag a működéshez szükséges mértékben és ideig, és csak azzal a személyes adattal történik, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlenül szükséges, és annak eléréséhez egyébként is alkalmas. Ezeket az adatokat az NMHH bizalmasan és a bejelentő rendelkezéseinek megfelelően kezeli. Az adatokat harmadik fél számára – a törvényben meghatározott eseteken kívül – nem adja át.