Tájékoztatás az elektronikus hírközlési és postai szolgáltatók részére az Adatkapus adatszolgáltatási űrlapokkal kapcsolatosan

Közzétéve: 2020. január 10.

A 2019. 12. 20-án „felügyeleti díjhoz adatszolgáltatási űrlap benyújtási határideje hamarosan lejár” megjegyzéssel kiküldött adatkapus automata értesítés sajnálatos módon olyan volt elektronikus hírközlési és postai szolgáltatókhoz is eljutott, amelyek a Hatóság nyilvántartásában szolgáltatóként már nem szerepelnek, így adatszolgáltatásra már nem kötelezettek. 

Továbbá 2020. első napjaiban újabb automata értesítés került kiküldésre: „Árbevétel adatszolgáltatás űrlap felügyeleti díjhoz űrlaptípushoz kapcsolódóan új periódus indult” mely periódus határideje az üzenet szerint: 2020. 10. 14. Ez a határidő nem az adatszolgáltatásra, hanem az űrlap kitölthetőségére vonatkozik. Az adatszolgáltatás teljesítésének jogszabály szerinti határideje változatlanul május 31, a szolgáltatóknak a korábbiakkal egyezően eddig az időpontig kell bejelenteniük a Hatóságnak az előző évben elektronikus hírközlési, illetve postai szolgáltatás nyújtásából származó nettó árbevételre vonatkozó végleges adatot. Ehhez a korábbi évekhez hasonlóan az alábbi, Adatkapun elérhető űrlap használatát javasoljuk.

  • Árbevételi adatszolgáltatás a felügyeleti díj megfizetéséhez

A hatóság ezúton is elnézést kér az érintett szolgáltatóktól az okozott kényelmetlenségek miatt.