Átvette a kivitelező az építési területet

Közzétéve: 2020. június 2.

Május 27-én több hetes szakmai és tájékoztató előkészület után az NMHH új műszaki épületszárnyát építő Grabarics Kft. átvette a lehatárolt munkaterületet.

20200527_090535.jpg

Az elkerített munkaterület átadását összetett munka- és tűzbiztonsági, környezetvédelmi, építésszervezési, hulladékgazdálkodási szempontokat is figyelembe vevő felkészülési folyamat előzte meg. Az elmúlt egy hónapban a megrendelő NMHH és a kivitelező munkatársai közösen dolgoztak azon, hogy a szerződéskötés után szükséges előkészületek is zökkentőmentesen haladjanak.

Ennek a közös tervezőmunkának eredményeképpen az átadás előtt elkészült a Munkabiztonsági-, Tűzvédelmi- és Egészségügyi Terv, valamint a Környezetvédelmi– és Hulladékgazdálkodási Terv, és az Építésszervezési Terv is.

20200527_091951.jpg

A kivitelező munkatársai egyesével felkeresték a környező társasházak lakóit, az egyéb érintett épületek üzemeltetőit – beleértve természetesen az NMHH székházat is – felmérték a lakások és létesítmények állapotát és összeállították a környezeti állapotrögzítő jegyzőkönyveket.

A hatóság a környék társasházaiban plakátokat helyezett ki és tájékoztató kiadványokat dobott a postaládákba, amiben tájékoztatja a lakosságot a székházbővítés céljáról, az új műszaki épületrész megvalósításának főbb lépéseiről, bemutatva a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Visegrádi utcában végzett munkáját is. A hatóság hozta létre és gondozza az nmhh.hu/epitesinfo című microsite-ot is annak érdekében, hogy az építkezés menetéről naprakészen tájékoztassa a lakosságot.

Az NMHH új műszaki épületszárnyának kivitelezési munkálatai a munkaterületen jelenleg álló két melléképületet bontási munkálataival indulnak, majd megkezdődik az építési terület berendezése, a szükséges konténerek telepítése.