Folytatódnak az új többfunkciós műszaki épület mélyépítési munkálatai

Közzétéve: 2020. július 17.

A kitermelt föld elszállításával és a vízzáró falak építésére használatos résfal-technológia alkalmazásával halad tovább az NMHH új műszaki székházának építése július utolsó két hetében. A föld fuvarozása miatt megnövekedett teherforgalommal kell számolni Esztergomi utcán július 20-tól.

A több hónapon át tartó mélyépítési munkafázison belül az elkövetkező két hétben több munkafolyamatot is elvégeznek a szakemberek: kotrógéppel alakítják ki a majdani épület alapját képező területet, azaz a lavírsíkot, és folyamatosan szállítják el a kitermelt földet nyerges teherautókkal.

Július végéig alakítják ki a résvezető gerendát, amelynek az a feladata, hogy megakadályozza a laza talaj beomlását a réseléskor. Ezután kezdődik meg a réselés: vagyis a réstáblák elkészítése a föld folyamatos kitermelése mellett a terület északi oldalán, a társasházzal határolt területen.

A rézsűt kotrógéppel és kéziszerszámokkal alakítják ki. A földmunkagépek használata, illetve a réselés, betonozás és a fémmegmunkálás átmenetileg fokozott zajterheléssel fog járni.

Az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk, köszönjük együttműködő türelmüket!