Elindult az alapozás a Visegrádi utcai építkezésen

Közzétéve: 2021. február 5.

Új szakaszba lépett a Visegrádi utcai komplex műszaki székház építési munkálata, a több hónapos föld kitermelés- és szállítás után megkezdődött az épület alapozása. Látványos a változás, érdemes végiglapozni a képgalériát.

Az NMHH új, Visegrádi utcai épületének munkagödrében, 14 méteres mélységben készült képen munkások, közművezetékek és beton tánmfalak láthatók.

Lenyűgözőek a méretek. A képre kattintva megtekintheti a többi felvételt is.

2020. végére lezárult az építkezés első szakasza és a kitermelt földet szállító teherautók után a betonkeverők vették át a főszerepet: januárban megkezdődött a komplex műszaki székház alapozása a több mint 14 méteres mélységben kialakított munkagödörben.

Az előkészítő munkák során a kivitelező cég szakemberei elsőként az épület stabilitását biztosító vasbeton alaplemez alatti hálózatokat, rendszereket alakítják ki. Itt kapnak helyet a szondák, összekötő vezetékek által alkotott földelőhálózatok, a szivárgórendszer, és az alaplemez alá kerül a gépészeti csővezetékrendszer is.

Az épület nagy alapterülete miatt az alaplemezt és az alatta lévő rendszereket szakaszosan építik meg a szakemberek.

Az alaplemez készítésének üteméhez igazodva egyes részeken elkészült a szerelőbeton az alaplemez alá, az alaplemezt gyámolító réscölöpök ásása, betonozása, illetve elindult a betonacél beszállítása.

A munkagödör észak-nyugati részén a szakemberek elkészültek az alaplemez betonacélszerelésével és a teljes betonozással is.

Az alaplemez betonozása a teljes területen várhatóan március első felében zárul le.