Dr. Bartóki-Gönczy Balázs

dr. Bartóki-Gönczy BalázsBartóki-Gönczy Balázs 2010-ben végzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen (PPKE) jogászként, majd francia jogi diplomát szerzett a Panthéon-Assas Paris II és a Paris Saclay egyetemeken, ahol távközlési és világűrjogra specializálódott.

A Lyon III egyetemen MBA diplomát, PhD fokozatot a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi Doktori Iskolájában szerzett, témája az online platformok jogi kérdései voltak.

Szakmai pályafutását Párizsban kezdte egy távközlési vállalatnál, 2011 és 2016 között az NMHH munkatársa, majd 2019-ig egy francia érdekeltségű hazai középvállalat jogi igazgatója volt.

2018 óta oktat a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE), ahol az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar tudományos dékánhelyettese, tanszékvezető egyetemi docens, illetve a Világűrjog és Politika Kutatóintézet vezetője.

Kutatási területe az elektronikus hírközlési jog, az újmédia-jog és a világűrjog, melyekről magyar, angol és francia nyelven tanít az NKE-n, a PPKE-n és a Károli Gáspár Református Egyetemen.

Társadalmi munkában a Ludovika SE vívó szakosztályának vezetője és a Magyar Vívó Szövetség Nemzetközi Bizottságának tagja.

2021. december 14-én választotta meg az Országgyűlés a Médiatanács tagjának.