Jelentős előrelépések a Visegrádi utcai építkezésben

Közzétéve: 2023. január 19.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság új, többfunkciós műszaki épületének kivitelezése során január első felében sor került a toronydaru bontására, az irodai konténerváros költöztetésére, útépítésre és a kivitelezési szerződés módosítására.

Az új, többfunkciós műszaki épület építése újabb jelentős lépésekhez érkezett, melynek keretében megtörtént a harmadik, immár utolsó toronydaru elbontása és eleminek elszállítása az építési területről a január 16-ával kezdődő héten. Mindezek mellett sor került az irodai konténer város átköltöztetésére is az épülő új épület mellől az Esztergomi úti oldalra. Időközben megkezdődött az új épület melletti útépítés előkészítése és Esztergomi út új épület előtti útszakasz jelenleg hozzáférhető részének a javítása, a tűzoltó felvonulási terület szakszerű kialakításának keretében. 2023 januárjában felkapcsolásra került a végleges áramszolgáltatás – középfeszültség felkapcsolása - és nemsokára indul a fűtés is, ami biztosítja a tovább építés technológiai feltételeit és a megfelelő munkakörülményeket az építők számára.

A folyamatos kivitelezés mellett 2023 január első felében módosításra került a kivitelezési szerződés is, melynek alapján a műszaki átadás-átvétel lezárásának dátuma 2023. április 30., a birtokbaadásra a használatbavételi engedély átadással 2023. május 31-án fog sor kerülni.

Az okozott kellemetlenségért a környék lakóinak szíves türelmét és elnézését kérjük.

Narniaa 23 01 aNarnia 23 01 b