Dr. Baracsi Katalin

Portrékép: Dr. Baracsi KatalinDr. Baracsi Katalin LL. M családjogi és infokommunikációs szakjogász, internetjogász, közösségi média tréner.

Országhatáron belül és kívül is tart digitális médiaműveltség fejlesztő foglalkozásokat, interaktív tréningeket több, mint egy évtizede.

Gyerekeknek, fiataloknak, szülőknek, pedagógusoknak, szakembereknek hozza közelebb a digitális világ mindennapjait és teszi őket magabiztossá, hogy a környezetükben is tovább tudják adni a megszerzett információkat.

Koordinál és önállóan is készít szakmai anyagokat, programokat.

Jelenleg szabadúszó szakértőként segíti az állami, a civil és az egyházi szektorok képviselőit hazai és nemzetközi projektekben.

Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület (KIFE)

A 28 tagszervezetet és 3 magánszemély tagot tömörítő, országos hatókörű ernyőszervezet, melynek küldetése, hogy fórumot teremtsen a magyarországi és határon túli katolikus ifjúsági és felnőttképző intézményeknek és kezdeményezéseknek, különösen törekszik a képzési tevékenység minőségének folyamatos fejlesztésére, a tagszervezetek munkájának támogatására és tagjainak hazai és külföldi érdekképviseletére. A KIFE működésének alapvető célja, hogy az ifjúsági és felnőttképzés területén szolgáltatásokat nyújtson, valamint a képző szervezeteket és trénereket értékorientált projektekben fogja össze. A KIFE maga is kezdeményez és indít ifjúságfejlesztéssel és felnőttképzéssel kapcsolatos innovatív projekteket, melyek során a nemformális tanulási módszerek alkalmazásának köszönhetően eredményes személyiség- és szakmai fejlesztési munka zajlik. Nagy hangsúlyt fektet a célcsoportok társadalmi szerepvállalásának erősítésére, kompetenciáinak fejlesztésére, a közösségépítői és képzői munka elterjesztésére, az európai normák és a keresztény értékrend hiteles közvetítésére, a társadalom valamilyen okból hátrányt szenvedő tagjai, rétegei számára az esélyegyenlőség biztosítására.

Magyar Jog-és Államtudományi Társaság (MJAT)

Egyesületi formában működő, közhasznú civil szervezet, amely a jogi szakmai tudományos kutatás és eszmecsere fóruma kíván lenni. Célja, hogy összefogja azokat a jogász szakembereket, akik ismereteik kölcsönös megosztásával rámutatnak a magyar jogrendszerben felelhető jogi problémákra, és azok megoldásában, az egyes jogintézményeink korszerűsítésében és fejlesztésében tevékenyen részt kívánnak venni.

A MJAT kifejezetten törekszik az elméleti és a gyakorlati jogászok speciális szaktudásának ötvözésére, így mind az elméleti meglátások mind a gyakorlati ismeretek és megoldások segíthetik és szélesíthetik a juriszprudencia látókörét, ezzel hozzájárulva a reflexív jogi gondolkodás megalapozásához.

A MJAT kiemelten fontosnak tartja, hogy a tapasztaltabb jogászok mellett a fiatalok is részt vegyenek a munkájában, akik nemcsak tanulhatnak idősebb kollégáiktól, de sajátos szemléletmódjukkal, fiatalos újítani akarásukkal maguk is hozzájárulhatnak a közös eszmecseréhez.