Kardosné Gyurkó Katalin

Portrékép: Kardosné Gyurkó KatalinKardosné Gyurkó Katalin 2016 óta a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, korábban főtitkára.

Közgazdász és vállalkozási menedzser, öt gyermek édesanyja.

Az egyesület elnökeként érdekvédelmi, karitatív munkát végez a tizenhatezer családot tömörítő egyesületben, önkéntes alapon.

A NOE-díj mellett munkájáért 2014-ben Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetésben részesült.

2018 májusában a családvédelem területén kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenységéért Pro Familiis-díjjal jutalmazták.

Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE)

A NOE 1987-ben alakult. Alapszabályában rögzített céljai azóta is érvényesek: az élet és az anyaság tiszteletére nevelés; a házasságért és a jövő generációért érzett felelősség erősítése; a nagycsaládok sajátos érdekeinek képviselete; a nagycsaládok egymást ismerő és segítő közösségekké szervezése. Az egyesület pártoktól, felekezetektől, ideológiáktól mentesen tevékenykedik, tagjai azok lehetnek, akik háztartásukban legalább három gyermeket nevelnek vagy neveltek fel, és az egyesület céljaival egyetértenek. A sokszínű tagságot összetartó közös érték a család, a tagok közvetlenül vagy tagegyesületen keresztül tartoznak a NOE-hoz. Az egyesületnek országosan több mint 200 helyi közössége tevékenykedik, ahol folyamatosan mintegy 1500 önkéntes dolgozik. A NOE-nak jelenleg hét regionális központja működik, ezek a következők: Al-Duna (Pécs), Balaton (Nyirád), Dél-Alföld (Orosháza), Észak-Magyarország (Gödöllő), Felső-Duna (Győr), Felső-Tisza (Debrecen), Közép-Magyarország (Monor).