Dr. Király Borbála

Portrékép: dr. Király BorbálaDr. Király Borbála 2022 novemberében csatlakozott az Európai Bizottság által létrehozott magyarországi Safer Internet Center csapatához mint projektkoordinátor.

Büszke arra, hogy jogi háttértudását egy olyan cél érdekében kamatoztathatja, mely közvetlenül hozzájárul a gyermekek mentális és lelki jóllétéhez.

A Safer Internet Center-nél eltöltött idő alatt világossá vált számára, hogy a gyerekek oktatása és támogatása az internetbiztonság terén nem csak feladat, hanem valódi küldetés.

Nap mint nap örömmel dolgozik egy olyan online környezet megteremtésén, ahol a gyerekek biztonságban fedezhetik fel a digitális világot.

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ)

Az 1990 májusában alapított NGYSZ létrehozásának célja a fizikailag és értelmileg sérült, a családjukon kívül nevelkedő és más rászoruló gyermekek támogatása, életkörülményeik javítása és jövőjük megalapozása. Az Egyesület közhasznú szervezet, vallásra, politikai meggyőződésre és nemzetiségi hovatartozásra való tekintet nélkül, önkéntes alapon működik. Az NGYSZ küldetése az emberiesség és a társadalmi felelősségvállalás jegyében folytatott munka, amely a gyermekek jólétének és boldogulásának előmozdítására irányul. Az NGYSZ, mint Magyarország Safer Internet Centere (SIC) tudatosság-növelő központként 2009 óta közreműködik a gyermekek, szülők és tanárok felvilágosításában. Célja, hogy egyszerre hívja fel a figyelmet az interneten leselkedő veszélyekre és a világháló jó oldalára, illetve teremtse meg a káros tartalmak orvoslásának, illetve a segítségnyújtásnak a lehetőségét. A szervezet 2019 óta működteti a Biztonsagosinternet.hu Hotline-t, amelyen keresztül a felhasználók bejelenthetik az online fellelhető káros és illegális tartalmakat.