Új átjátszó adók a jobb digitális vételi lehetőségekért

Az NMHH folyamatosan ellenőrzi a digitális lefedettséget

Közzétéve: 2013. július 23.

null

A digitális tévéadások vételi lehetőségeinek javítása érdekében az NMHH kérésére az Antenna Hungária huszonöt új átjátszó adót indít az ország területén, melyek közül hat telephely (Bakonyszentlászlón, Bakonyszentkirályon, Csobánkán, Pásztón, Perőcsényben és Szentgotthárdon) augusztus elsejétől kezdi meg működését.

2013. július 31-én zárul a digitális átállás első üteme, amikor az ország középső területén 14 megyében megszűnik a hagyományos analóg műsorszórás. A digitális átállás érintettjei, akik jelenleg szoba- vagy tetőantenna segítségével kizárólag az M1, az RTL Klub és a TV2 műsorait fogják, ezután csak úgy tudnak ingyenesen televíziózni, ha meglévő készülékükhöz egy set-top-box-ot kapcsolnak.

A digitális földi műsorszórással terjesztett adások már most is elérhetőek az ország csaknem egész területén, így senkinek sem kell várnia július 31-ig az átállással. A digitális technológia jobb kép- és hangminőséget, az eddigi három helyett hét ingyenesen fogható csatornát és számos kényelmi szolgáltatást biztosít a nézők számára.

A biztonságos átállás és a tökéletes kép- és hangminőség elérése érdekében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság folyamatos mérésekkel ellenőrzi a földi digitális adások vételi lehetőségeit. A mérési terv alapján a hatóság szakemberei az első ütemben érintett települések lefedettségét vizsgálják, mérik és regisztrálják a földi digitális adások vételi paramétereit.

Az eddigi mérési eredmények szerint a digitális lefedettség nagyobb, mint az analóg földi műsorszórás által lefedett terület, tehát olyan helyeken is tökéletesen lehet majd fogni a digitális földi adásokat, ahol az analóg adások eddig nem voltak láthatóak.

Új lejátszó adók cikktestbe