Közös megegyezéssel megszűnt Mátrai Gábor megbízatása

Közzétéve: 2013. szeptember 10.

null

A mai nappal közös megegyezéssel megszűnt Mátrai Gábor hírközlési elnökhelyettesi megbízatása a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál (NMHH). Dr. Karas Monika az NMHH, valamint a Médiatanács elnöke megköszönte Mátrai Gábornak a magyar hírközlési szektor fejlesztése érdekében végzett államigazgatási munkáját, és további szakmai pályájához sok sikert kívánt.

Mátrai Gábor kommünikéje:

„A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál (NMHH) 2010. augusztus 11-től töltöttem be megtisztelő megbízatásomat a hatóság alapító elnöke, Szalai Annamária felkérésére. A felkérésnek örömmel mondtam igent, különös tekintettel arra, hogy Szalai Annamáriával már a hatóság megalakulása előtt is kiváló szakmai és emberi kapcsolatban voltunk. Az NMHH hírközlési elnökhelyetteseként legfontosabb feladatomnak a magyar digitális gazdaság fejlődését szolgáló legoptimálisabb feltételek megteremtését tartottam. Ezek közé tartozott az országos digitális átállás megszervezése és a folyamat pályára állítása, az állami frekvenciavagyon felelős hasznosításának új alapokra helyezése, valamint az internetbiztonság növelése.

Az NMHH alapító elnökének sajnálatos halálát követően született meg bennem a döntés, hogy szakmai pályafutásomat más keretek között folytassam. Felelős vezetőként ugyanakkor azt is fontosnak tartottam, hogy a hatóság új elnökének kinevezéséig a feladatkörömbe tartozó projekteket maximális szakmaisággal vigyem tovább, és adjam át az NMHH új vezetésének. Az NMHH új elnökének hivatalba lépését követő hetekben tájékoztattam Elnök asszonyt a legfontosabb ügyekről, egyszersmind felajánlottam lemondásomat is, ezzel is lehetőséget teremtve arra, hogy az új elnök a hatósági munkát döntően befolyásoló vezetői pozíciókban ugyanolyan szakmai és bizalmi döntéseket hozhasson, amelyeket a hatóság alapító elnöke is meghozhatott.

Közszolgálati jogviszonyom a mai nappal az NMHH-nál közös megegyezéssel megszűnt, pályafutásomat más keretek között kívánom folytatni, ugyanakkor szakmai tudásommal továbbra is a hazai hírközlési szektor fejlődését kívánom szolgálni.”