Az NMHH 2018-ban is támogatja a Magyar Filmhetet

Közzétéve: 2017. december 12.

A Magyar Filmakadémia jövő februárban ismét megrendezi a Magyar Filmhetet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Magyar Nemzeti Filmalap megbízásából és támogatásával. A filmeket az alkotók 2018. január 14-ig nevezhetik.

Negyedik alkalommal rendezi meg a Filmakadémia a Magyar Filmhetet 2018. február 8-tól. A rendezvénysorozatot február 11-én a Magyar Filmdíjak ünnepélyes átadója zárja. Az esemény az NMHH és a Filmalap megbízásából és támogatásával valósul meg. A Magyar Filmdíjra öt kategóriában – játékfilm, kisjátékfilm, tévéfilm, animációs film és dokumentumfilm – lehet nevezni, egyszerre akár több, 2017-ben bemutatott alkotással is. A versenyprogramba került filmeket 2018. január 18-án hirdeti ki a Filmakadémia, amelynek weboldalán további információk olvashatók.

Az NMHH Médiatanácsa idén is – ahogy megalakulása óta minden évben – kiemelt figyelmet fordít a kortárs filmkultúra támogatására. A testület a Magyar Média Mecenatúra Programban 2011 óta 11 műfaji kategóriában összesen 1058 magyar alkotásra, filmekre és rádiójátékokra több mint 11 milliárd forintot fordított. A tavalyi Filmdíj-átadón hat kategóriában is díjazták a mecenatúrás filmeket, illetve azok alkotóit.