Rádiós pályázatokról döntött a Médiatanács legutóbbi ülésén

Közzétéve: 2018. szeptember 12.

Egy nagykanizsai, egy tatabányai és egy székesfehérvári helyi kereskedelmi rádiós pályázaton hirdetett eredményt e heti ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, emellett folytatta két pályázati eljárás ajánlatainak vizsgálatát. A grémium a Magyar Média Mecenatúra Program ad hoc pályázati keretéből másfél millió forintos támogatást ítélt meg annak a forgatási kérelemnek, amely Pettkó-Szandtner Tibor, a világhírű bábolnai ménesparancsnok újratemetését örökíti majd meg.

Rádiós döntések

A Médiatanács három helyi kereskedelmi rádiós pályázaton is eredményt hirdetett. A testület a Nagykanizsa 95,6 MHz rádiós frekvencia pályázatán az egyetlen alakilag és tartalmilag érvényes ajánlatot benyújtó pályázó dtm Media Hungary Kft.-t nyilvánította nyertesnek. A Tatabánya 96,7 MHz rádiós frekvencián az LB Rádió Kft., a Székesfehérvár 101,8 MHz frekvencián a VLNC FM Rádió Kft. sugározhat majd. Mindhárom médiaszolgáltatás a Budapest 96,4 MHz-cel, a Rádió 1-gyel hálózatba kapcsolódva ad majd műsort.

A Kecel 99,6 MHz-es helyi rádiós pályázati eljárás alaki vizsgálatának keretében a testület hiánypótlásra szólította fel az egyedüliként pályázó Gong Rádió Kft.-t, a Nyíregyháza 99,4 MHz helyi kereskedelmi rádiós pályázatának tartalmi vizsgálata során pedig az LB Rádió Kft.-től és a Sunshine Rádió Kft.-től felvilágosítást kér.

Filmes támogatás

A Médiatanács a mecenatúraprogram magyar vonatkozású, váratlanul bekövetkező események azonnali helyszíni forgatási költségeit támogató Escher Károly-pályázatának keretéből másfél millió forinttal járult hozzá Pettkó-Szandtner Tibor újratemetésének rögzítéséhez. A kiváló katona, ménesparancsnok és világhírű fogathajtó végakarata, hogy egy bábolnai legelőben nyugodjon, mintegy hatvan év után válhat valóra. A felvételeket Pintér András használja majd fel Pettkó-Szandtner életéről készülő dokumentumfilmjéhez. Az ad hoc pályázat esetében a készítőknek vállalniuk kell, hogy a támogatott forgatási nyersanyaggal érvényesen pályáznak majd a dokumentum- vagy ismeretterjesztő filmeknek szóló mecenatúrás pályázaton is.