Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Videotartalmaink

 1. Videó a mobileszközökre települő kártékony szoftverekről

  • Publikálva: 2016.10.25. 15:28 • Címke: Európai Hálózatbiztonsági Ügynökség (ENISA), kiberbiztonság

  video

 2. Jótanácsok külföldi mobilozáshoz - Roamingtippek az NMHH-tól #2016 (lead)Jótanácsok külföldi mobilozáshoz - Roamingtippek az NMHH-tól #2016

  2016.05.27. 14:09 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  A roamingszabályokat megérteni gyerekjáték! Főleg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság új kisfilmjével, amely a külföldi mobiltelefon- és internethasználat szabályairól ad tájékoztatást.

  Bővebb információ a roamingszolgáltatásról és a 2016. április 30-tól érvényes változásokról: http://nmhh.hu/cikk/170578/Atvezettek_a_szolgaltatok_a_roamingdijcsokkentesi_eloirasokat

 3. ESZR (lead)Jótanácsok tévé-, internet- vagy telefon-előfizetésekhez az NMHH-tól

  2015.08.26. 09:12 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  Manapság szinte nem találni háztartást televízió-, internet- vagy telefonszolgáltatás nélkül, ezért az előfizetői szerződéskötések feltételei mindenkit érintenek. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság legújabb, ügyfélbarát szabályozásának köszönhetően a szolgáltatói tarifacsomagok díjelemei és a szerződési feltételek átláthatóbbá, az előfizetők élete pedig könnyebbé válik. A szabályozás két lépcsőben, 2015. szeptember 1-jén és 2015. december 1-jén lép életbe, az NMHH legújabb kisfilmje pedig a rendelet megértéséhez nyújt segítséget.

 4. Roamingtippek az NMHH-tól (lead)Jótanácsok külföldi mobilozáshoz - Roamingtippek az NMHH-tól #2015

  2015.07.13. 08:25 • Forrás: Média- és Hírközlési Biztos, Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  A roamingszabályokat megérteni gyerekjáték! Főleg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság új kisfilmjével, amely a külföldi mobiltelefon- és internethasználat szabályairól ad tájékoztatást.

  Bővebb információ a roamingszolgáltatásról: http://mediaeshirkozlesibiztos.hu/cikk/167151/Hogyan_vehetjuk_okosan_tudatosan_igenybe_a_roamingszolgaltatast

 5. Wo ist Klaus (120x80px)Hol van Klaus? / Wo ist Klaus?

  2015.05.15. 14:07 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Hatósági Marketingkommunikációs Osztály

  Mindannyian tudjuk, hogy az interneten számos veszély leselkedik a gyerekekre: pornográfia, erőszak, zaklatás, személyes adatokkal visszaélés. A valóságban mindezektől Ön nyilván megóvná gyermekét. Akkor óvja meg őt a világhálón is! Érdemes megismerni és alkalmazni azokat a technikai megoldásokat, amelyekkel kiszűrhetjük a veszélyes tartalmakat. Védje gyermekét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által ajánlott, ingyenesen letölthető szűrőszoftverrel a káros internetes tartalmaktól!

  Miért fontos a gyermekvédelmi szűrőszoftver? Hogyan tölthető le? Hogyan működik?

  Olvasson róla bővebben, és töltse le itt: http://gyermekbarat.nmhh.hu

  Ez a kisfilm eredetileg egy német társadalmi célú kampány részeként született, tévés és online terjesztésre. A magyar nyelvű adaptáció a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) megbízásából készült, a klicksafe.de engedélyével.

 6. 11800 (lead)Október 1-jétől 11800 a belföldi egyetemes tudakozó száma

  2014.10.01. 10:36 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság

  Ötjegyű lesz a hívószáma az országos belföldi egyetemes tudakozó szolgáltatásának 2014. október elsejétől: a jövőben a 11800-at kell hívni. Az eddig tudakozódásra használt 198-as számot tárcsázók figyelmét október elsejétől hangbemondással hívják fel a változásra.

 7. Büvösvölgy video leadBűvösvölgy Médiaértés-oktató Központ (Hivatalos bemutatkozó film)

  2014.05.15. 13:20 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  Bűvösvölgy Magyarország első médiaértés-oktató központja, amelyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság hozott létre. A központ feladata, hogy megtanítsa a magyar gyerekeknek, hogyan használják tudatosabban és biztonságosabban a médiát. A központban az ide látogató gyerekek játszva, aktív alkotófolyamatok során tanulják meg azt, hogyan hatnak rájuk a médiatartalmak és hogy hogyan használhatják veszélytelenül okoseszközeiket. Ebben egyedülálló eszközpark és képzett animátorok segítik őket.

 8. Karas Monika m1 leadMTV - Híradó: Újabb magyar cégek csatlakoztak az Unió önkéntes reklámszabályozásról szóló programjához

  2014.01.30. 12:00 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  Újabb magyar cégek csatlakoztak az unió önkéntes reklámszabályozásról szóló programjához. Így a jövőben a McDonald's, a Burger King, a Friesland és a Bonbonetti is kontrollálja a gyermekeknek szóló hirdetéseit, és azokat nem reklámozza olyan felületeken, amelyekhez kiskorúak is hozzáférhetnek. A reklámok szabályozásáról szóló kezdeményezést az NMHH elnöke is üdvözölte. Karas Monika azt mondta: a hatóság az egészséges médiakörnyezet kialakításával igyekszik támogatni a gyerekek fejlődését.

 9. Karas Monika lánchíd radió leadLánchíd Rádió: Újabb nagyvállalatok tettek hitet az önszabályozás mellett a hirdetési piacon

  2014.01.30. 11:53 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  Újabb nagyvállalatok tettek hitet az önszabályozás mellett, a hirdetési piacon. A cégek ugyanis vállalták, hogy nem hirdetnek olyan közönségnek, melynek harmada 12 éven aluli fiatalokból áll - ismertette Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke.

 10. Médiakonferencia 2. rész leadAz európai médiaszabályozás aktuális kihívásai (nemzetközi konferencia) – 2. Rész – 2013. december 17.

  2013.12.19. 08:57 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  Az audiovizuális médiaszolgáltatások szabályozásának gyakorlati szempontjai

  Vitaindító előadás: Aidan White, az Etikus Újságírás Hálózat igazgatója

  Panelbeszélgetés külföldi és magyar szakértőkkel: Eve Salomon (Jogi és Szabályozási Tanácsadó); Joan Barata (az EBESZ sajtószabadság-képviselőjének főtanácsadója); Koltay András (Médiatanács); Láncos Petra (európajogi szakértő, Pázmány Péter Katolikus Egyetem); Nyakas Levente (Médiatudományi Intézet); Weyer Balázs (a Főszerkesztők Fórumának elnöke). A panel moderátora: Ocskó György (NMHH).

<< / 7 >>