Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Azonosítókkal kapcsolatos nyilvántartások

Azonosítógazdálkodási nyilvántartás

Az elektronikus hírközlő hálózatok azonosítóival kapcsolatos gazdálkodás rendjéről szóló 2/2011. (IX.26.) NMHH rendelet 15. §-a előírja a hatóságnak a lekötési, kijelölési és ideiglenes kijelölési engedélyekről, valamint az engedélyek visszavonásáról naprakész, nyilvános hatósági nyilvántartás vezetését, valamint a hatóság honlapján való folyamatos közzétételét:

  • Nyilvántartás azonosító típus szerint
  • Nyilvántartás szolgáltató szerint
  • A teljes nyilvántartás XML-formátumban
  • RSS hírek a nyilvántartás adatainak változásáról

Körzetszámokhoz tartozó települések nyilvántartása

Az elektronikus hírközlő hálózatok azonosítóival kapcsolatos gazdálkodás rendjéről szóló 2/2011. (IX.26.) NMHH rendelet 3. § (3) bekezdésének h) pontja alapján a hatóság közzéteszi az egyes földrajzi számozási területekhez tartozó települések felsorolását.

Nem azonosítható hívószámok nyilvántartása

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény 52. § (2) bekezdésének g) pontjában foglaltak szerint elektronikus nyilvántartást vezet a nem azonosítható hívószámokról. A törvény 142. § (1) bekezdése alapján a hatóság által nem azonosítható hívószámként megjelölt hívószámokra kezdeményezett hívások nem jelölhetők meg a hívó előfizető számláján és a számlamellékletben.

Azonosítók típus szerint

Adatnyilvántartás, adatbázis ikon (80x64)

A hatósági azonosító nyilvántartás megtekintése és letöltése az azonosítók típusai szerint. Az oldalakon egy megadott azonosító kijelölési állapota is megjeleníthető.

Azonosítók szolgáltató szerint

Adatnyilvántartás, adatbázis ikon (80x64)

A hatósági azonosító nyilvántartásból megjeleníthető és letölthető egy kiválasztott szolgáltatóhoz hozzárendelt azonosítók listája.

Nyilvántartás XML-formátumban

Adatnyilvántartás, adatbázis ikon (80x64)

A teljes azonosítógazdálkodási nyilvántartás adatai letölthetők XML formátumban is.

Kijelölt számmezők XLSX formátumban

Adatnyilvántartás, adatbázis ikon (80x64)

A kijelölt állapotú számmezők listája letölthető ezres számmezőkre bontva, XLSX formátumban.

RSS-hírcsatorna – azonosítógazdálkodás

RSS-ikon almenü (80x64)

Hírek az azonosítógazdálkodási nyilvántartás adatainak változásáról.

Körzetszámokhoz tartozó települések

Adatnyilvántartás, adatbázis ikon (80x64)

A földrajzi számozási területek és körzetszámok összerendelése, a hozzájuk tartozó települések felsorolása.

Nem azonosítható hívószámok

Adatnyilvántartás, adatbázis ikon (80x64)

A nem azonosítható hívószámok adatbázisa (lekérdezés és exportálás Excel-formátumba).