Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Hatósági eljárás – hogyan, milyen esetekben?

 1. Információ-ikonHogyan tehet bejelentést?

  2012.03.29. 10:04 • Forrás: Ügyfélkapcsolati és tájékoztatási osztálydokumentum

  A bejelentés folytán a Hatóságnak eljárási kötelezettsége nem keletkezik, mérlegelése szerint indíthat hivatalból eljárást a bejelentés kivizsgálása céljából

 2. Információ-ikonHogyan nyújthat be kérelmet?

  2012.03.29. 10:03 • Forrás: Ügyfélkapcsolati és tájékoztatási osztály

  Megfelelően benyújtott kérelem esetén a hatóságnál a közigazgatási eljárás szabályai szerint elsőfokú eljárás indul

 3. Információ-ikonMik a jogkövetkezmények, ha médiajogi szabály sérül?

  2012.03.29. 10:00 • Forrás: Ügyfélkapcsolati és tájékoztatási osztály

  A Hatóság jogsértés esetén az Mttv. V. fejezetében meghatározott jogkövetkezményeket alkalmazhatja