Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Hazai vonatkozású rendezvények az NMHH részvételével

 1. Gyermekvédelmi konferencia, Balatonalmádi: Taba Miklós előadása

  • Publikálva: 2013.10.08. 11:02 • Címke: Taba Miklós (Nemzeti Filmiroda), Korhatár Bizottság (mozgókép), korhatár-besorolás (klasszifikáció), gyermekek és kiskorúak védelme, VII. Nemzetközi Médiakonferencia (Balatonalmádi) • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Külső kommunikációs osztály, Nemzeti Filmiroda

  video

  Az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságon belül főosztályként működő Nemzeti Filmiroda igazgatója a filmalkotások korhatár-besorolásának hatósági gyakorlatáról beszélt.

 2. Németh Gábor (videó-leadkép)Gyermekvédelmi konferencia, Balatonalmádi: Németh Gábor előadása

  2013.10.08. 10:45 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Külső kommunikációs osztály

  Az Internet Hotline 2011 és 2013 között szerzett tapasztalatairól beszélt a munkacsoportot irányító Németh Gábor, az NMHH infomédia-szabályozási főosztályának jogi szakértője.

 3. Legeza Katalin (leadkép)Gyermekvédelmi konferencia, Balatonalmádi: Legeza Katalin előadása a H95 Bűvösvölgy médiaértés-oktató központról

  2013.10.01. 15:57 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  Balatonalmádi, 2013. szeptember 26. | A H95 Bűvösvölgy média animátora a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által létrehozott interaktív oktatóműhelyt mutatta be a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kétévente megrendezett konferenciáján. A Budapesten, a II. kerületi Hűvösvölgyi út 95. alatt található villaépületben kialakított oktatóhelyre olyan pedagógusok hozhatják el osztályaikat, akik maguk is nyitottak az aktív részvételre, de családokat vagy a dolgozóik gyermekei számára programot kínáló cégeket is vár a központ, amelynek kialakítói dán és holland mintát is figyelembe vettek.

 4. Futó Gábor (leadkép)Gyermekvédelmi konferencia, Balatonalmádi: Futó Gábor a klasszifikációs ajánlás alkalmazásának tapasztalatairól

  2013.09.30. 16:36 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Külső kommunikációs osztály, Médiafelügyeleti főosztály

  Balatonalmádi, 2013. szeptember 26. | Az NMHH médiafelügyeleti főosztályának jogi munkatársa a Médiatanács klasszifikációs ajánlásának alkalmazásával kapcsolatos eredményekről és tapasztalatokról beszélt a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kétévente megrendezett konferenciáján.

 5. Fabiányi Gábor (leadkép)Gyermekvédelmi konferencia, Balatonalmádi: Fabiányi Gábor előadása a gyermekreklámokról

  2013.09.30. 15:19 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Külső kommunikációs osztály, Műsorfigyelő osztály

  Balatonalmádi, 2013. szeptember 27. | A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság műsorfigyelő munkatársa Reklámok a gyermeksávban címmel arról a vizsgálatról és az abból készült jelentésről beszélt, amelyben az NMHH a közszolgálati csatornák és a két nagy, országos kereskedelmi televízió kifejezetten gyermekbarát, a 6-os karikával, illetve a 12-es karikával ellátott műsorszámok környezetében adásba kerülő reklámok tartalomelemzését végezte el.

 6. László Kinga, Puhl Gábor (leadkép)Gyermekvédelmi konferencia, Balatonalmádi: László Kinga és Puhl Gábor előadása

  2013.09.30. 14:56 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Külső kommunikációs osztály, Műsorelemző osztály

  Balatonalmádi, 2013. szeptember 27. | A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság online kérdőív segítségével gyűjtött adatokat 2013 augusztusában és szeptemberében arról, hogy a szülők mit és mennyit tudnak gyermekeik tévénézési szokásairól. Az eredményeket a műsorelemző osztály két munkatársa ismertette.

 7. Baranyai Eszter (leadkép)Gyermekvédelmi konferencia, Balatonalmádi: Baranyai Eszter előadása a bűnügyi hírekről

  2013.09.30. 14:32 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Külső kommunikációs osztály, Műsorelemző osztály

  2013. szeptember 27., Balatonalmádi | Az NMHH műsorelemző osztályának munkatársa Bűncselekmények médiaképe 2012 legnézettebb hírműsoraiban címmel számolt be arról a komplex, feltáró tartalomelemzésről, amelyet a hatóság a közszolgálati egyes csatorna, valamint a két nagy kereskedelmi televízió híradóin végzett el a 2012-es esztendőben a Médiatanács megbízásából.

 8. Bodonovich Jenő, Balatonalmádi (120x80)Gyermekvédelmi konferencia, Balatonalmádi: Bodonovich Jenő előadása

  2013.09.27. 08:32 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Külső kommunikációs osztály

  A média és hírközlési biztos a sajtó és az öngyilkosságok kapcsolatát, összefüggéseit elemezte A média szerepe a gyermek és fiatalkorú öngyilkosság megelőzésében címet viselő előadásában. Bodonovich Jenő részletesen beszélt azokról az ajánlásokról, amelyeket hivatala fogalmazott meg és tett közzé a médiaszolgáltatók számára.

 9. Kollarik Tamás előadás leadGyermekvédelmi konferencia, Balatonalmádi: Kollarik Tamás előadása

  2013.09.26. 11:08 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  Az NMHH Médiatanácsának tagja a Magyar Média Mecenatúra program működéséről számolt be. Hangsúlyozta: annak fontos célja a gyermekeknek szánt értékes műsorok készítésének támogatása. A filmekre szánt évi mintegy 1,5 milliárd forintnyi keretösszegből eddig 250 új film készítését indította el a pályázat, ebből harminckettő animációs mű, amelyekre együttesen 283 millió forintot fordított a médiatanács -- mondta el egyebek mellett Kollarik Tamás.

 10. Koltay András előadás leadKoltay András: Novemberre készülhet el a gyermekeket a káros médiatartalmaktól védő törvényjavaslat

  2013.09.26. 10:53 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  Várhatóan novemberben kerül az Országgyűlés elé az a törvényjavaslat, amelyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának részvételével készít az igazságügyi tárca a kiskorúak káros médiatartalmaktól való védelme érdekében -- erről Koltay András, a médiatanács tagja beszélt szerdán A média hatása a gyermekekre és a fiatalokra című konferencián, Balatonalmádiban.

<< / 2 >>