Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 
 1. Az In Medias Res című folyóirat bemutatója

  • Publikálva: 2012.10.10. 14:40 • Címke: Lenkovics Barnabás (alkotmánybíró), Bartóky-Gönczi Balázs (NMHH), Koltay András, Nyakas Levente (Médiatudományi Intézet), könyvbemutató, In Medias Res (folyóirat) • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  Évente két alkalommal jelenik meg a Complex Kiadó Kft. és a Médiatudományi Intézet gondozásában In Medias Res címen az a sajtószabadságról és a médiaszabályozásról szóló tudományos folyóirat, amelynek első számát kedden mutatták be Budapesten.

 2. Szalai Annamária (120x80)„Tévézz okosan!” – képek a sajtótájékoztatóról

  2012.07.12. 16:17

  A fővárosban mutatták 2012. július 12-én a „Tévézz okosan” program keretében létrehozott tevezzokosan.hu című weboldalt. A honlapot – amelynek szakmai főtámogatója a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság – a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség (MKSZ) indította.

 3. H95-sajtótájékoztató galéria leadkép (120x80)Összefogás az új médiakultúráért – képek a sajtótájékoztatóról

  2012.06.15. 22:40 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  Képek Magyarország első interaktív médiaértés-oktató központjának bemutató sajtótájékoztatójáról. A résztvevők: az Invitel, a Magyar Telekom, a Microsoft, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, az Origo, az RTL Klub, a Telenor, a TV2, a UPC, a Vodafone és az NMHH vezetője.

 4. 84-es galéria leadkép (120x80)Magyar Média Mecenatúra – a támogatási rendszer bemutatása és szakmai konzultáció

  2012.06.01. 09:32

  A Médiatanács a nem egész estés filmek gyártását és a médiaszolgáltatók működését szolgáló új támogatási rendszerét, a Magyar Média Mecenatúra programot az Uránia Kávézóban mutatta be 2012. május 22-én a filmes szakma képviselőinek.

 5. Tizennyolcmillió forintos bírság a TV2-nek az ÖsszeEsküvők című valóságshow miattTizennyolcmillió forintos bírság a TV2-nek az ÖsszeEsküvők című valóságshow miatt

  2012.03.29. 11:41 • Forrás: Az NMHH Médiatanácsa, Kommunikációs igazgatóság

  A folyamatos monitorozás eredményei azt mutatták, hogy számos esetben sérültek a korhatári besorolás szabályai, illetve a műsorszámok közzétételének időpontjára vonatkozó előírások.

 6. Kollár Péter, Aranyosné Börcs Janka, Kolláth Gábor, Kiricsi KarolaSikeres volt a 900 MHz-es frekvenciasáv értékesítése

  2012.01.31. 13:33 • Forrás: Az NMHH főigazgatója, Infokommunikációs erőforrások főigazgató-helyettes, Szabályozási főigazgató-helyettes, Kommunikációs igazgatóság

  Az eddig háromszereplős piacra új szolgáltató léphet: Magyar Posta Zrt. – Magyar Fejlesztési Bank Invest Zrt. – Magyar Villamos Művek Zrt. konzorciuma.

 7. lead.jpgMegjelent a média- és hírközlési biztos tájékoztatója és ajánlása a televíziós szavazások lebonyolításáról

  2011.11.16. 16:36 • Forrás: Média és Hírközlési Biztos, Kommunikációs igazgatóság

  A média- és hírközlési biztos 2011 áprilisában, nézői panaszok alapján indított eljárást két kereskedelmi csatorna telefonos szavazásai kapcsán.

 8. A sajtótájékoztató előadóiAz NMHH Internet Hotline-jának kezdeményezésére megnehezíthetik a képlopást a magyar közösségi portálok

  2011.11.09. 13:35 • Forrás: A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnöke, Infomédia szabályozási főosztály, Kommunikációs igazgatóság

  Örvendetes, hogy a forróvonal munkatársai által kért minden egyes tartalom-eltávolítási felhívásnak eleget tettek a szolgáltatók.

 9. NMHH-SINOSZ vizsgálatA tévék adásidejének csupán ötödét feliratozzák a hallási fogyatékossággal élő emberek számára

  2011.10.10. 10:32 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnöke

  Az első havi eredmények azt mutatják, hogy a médiaszolgáltatók többsége eleget tett a törvényi kötelezettségeinek, és igyekezett a hallási fogyatékossággal élő embereket a tőle telhető módon minél változatosabb kínálattal kiszolgálni.

 10. Három éven belül olcsóbban telefonálhatunkHárom éven belül olcsóbban telefonálhatunk

  2011.09.01. 12:31 • Forrás: Módszertani és piacelemzési főosztály, Kommunikációs igazgatóság

  A piacelemzési határozatok legfontosabb célja, hogy a következő években az előfizetők minél kedvezőbb áron vehessék igénybe mind a vezetékes-, mind pedig a mobiltelefon-szolgáltatásokat.

<< / 2 >>