Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Az NMHH által rendezett nyilvános meghallgatásokon, konzultációkon készült fotók

 1. Képgaléria a 3400–3800 MHz-es frekvenciasáv hasznosításáról rendezett nyilvános meghallgatásról

  • Publikálva: 2014.12.05. 10:39 • Címke: 3400-3800 MHz • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság

  A konzultációt 2014. december 4-én tartották a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság rendezvény- és oktatási központjában. Fotók: Sebestyén Gábor

 2. 150489-es cikk leadképe (120x80)Nyilvános konzultáció a hálózatsemlegesség aktuális kérdéseiről

  2012.10.05. 13:39

  Sikeres egyeztetésre került sor a hírközlési szolgáltatók és felhasználók érdekképviseletének részvételével a hálózatsemlegesség (Network Neutrality) kérdéseiről május 30-án a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szervezésében.

 3. Megjelent az öngyilkosságok médiabeli megjelenítésével kapcsolatos biztosi ajánlásMegjelent az öngyilkosságok médiabeli megjelenítésével kapcsolatos biztosi ajánlás

  2012.03.22. 14:45 • Forrás: Média és Hírközlési Biztos, Kommunikációs igazgatóság

  Könyvbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón mutatta be ma A média pozitív szerepe az öngyilkosságok megelőzésében című ajánlását Dr. Bodonovich Jenő, média- és hírközlési biztos a Magyar Tudományos Akadémia könyvtárában.

 4. lead.jpgTársadalmi egyeztetés a filmszakma képviselőivel

  2012.01.26. 13:57 • Forrás: Nemzeti Filmiroda, Biztonsági igazgatóság, Kommunikációs igazgatóság, Az NMHH főigazgatója

  A filmtörvény felhatalmazása alapján az NMHH elnöke rendeletben állapíthatja meg a mozgóképszakmai hatósági feladatokkal összefüggő egyes részletes szabályokat.

 5. lead.jpgKonvergens hatóságok workshopja Budapesten

  2011.12.05. 14:50 • Forrás: Elnöki kabinet igazgatóság, Nemzetközi Kapcsolatok Főosztály, Elnökhelyettesi kabinet főosztály

  A résztvevők között üdvözölhettük az AGCOM (Olaszország), az APEK (Szlovénia), a FICORA (Finnország), az OFCOM (Egyesült Királyság) és az RTR (Ausztria) képviselőit és vezetőit.

 6. lead.jpgA helyi rádiók támogatása elsőrendű feladat

  2011.12.01. 15:28 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Elnöki kabinet igazgatóság

  Virtuális „kispadként” otthonos, kényelmes módon teremtik meg annak lehetőségét, hogy a közönség tagjai a lakóhelyük eseményeiről közvetlenül értesüljenek.

 7. lead.jpgA Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nyitott a párbeszédre (NMHH és Aiden White delegáció)

  2011.11.16. 14:49 • Forrás: A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnöke, Kommunikációs igazgatóság

  A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nyitott a párbeszédre, ezért a hatóság elnöke tegnap fogadta az Aidan White vezette, nemzetközi szervezetek képviselőiből álló delegációt.

 8. Szakmai találkozó a filmszakma képviselőivelSzakmai találkozó a filmszakma képviselőivel, 2011. szeptember 29.

  2011.09.29. 11:06 • Forrás: Elnöki kabinet igazgatóság, Kommunikációs igazgatóság

  Csütörtökön mutatta be a Médiatanács a filmes szakmának azt a támogatási koncepciót, amelyet 2011. szeptember 21-én fogadott el a testület.

 9. 900 MHz-es konzultáció leadkép (120x80)Konzultáció a 900MHz-es frekvenciaértékesítés tárgyában

  2011.09.27. 13:30 • Forrás: Nyilvántartási és tájékoztatási főosztály, Kommunikációs igazgatóság

  Az NMHH kétfordulós nemzetközi árverés keretében tervezi értékesíteni a 900 MHz–es frekvenciatartományban nyújtható - GSM, UMTS, LTE, valamint WiMAX rendszerű - rádió- és távközlési szolgáltatásokhoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultságokat.

 10. Melyek lesznek azok a sportesemények, amiről nem lehet lemaradni?Melyek lesznek azok a sportesemények, amiről nem lehet lemaradni?

  2011.09.15. 15:45 • Forrás: Hírközlési elnökhelyettes, Stratégiai Igazgatóság, Kommunikációs igazgatóság

  Az audiovizuális médiaszolgáltatásokról szóló uniós irányelv ad lehetőséget a tagállamok számára arra, hogy biztosítsák a társadalom széles körének hozzáférését a jelentős eseményekről tudósító műsorszámokhoz.

<< / 2 >>