Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Hazai vonatkozású rendezvények az NMHH részvételével

 1. Médiaszabadság és -szabályozás az új médiavilágban

  • Publikálva: 2015.04.24. 11:59 • Címke: Karas Monika Zsuzsanna, Koltay András, konferencia, nemzetközi konferencia

  Nemzetközi konferenciát rendezett a fenti címmel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontjával és az NMHH Médiatanács Médiatudományi Intézetével közösen. Az eseményen készült felvételekből válogatottunk. Fotók: Sebestyén Gábor

 2. Diákparlement leadképDiákképviselők kérdéseire válaszolt az NMHH elnöke a Parlamentben

  2012.10.04. 11:37 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  A Gyermekek Világnapja alkalmából idén másodszorra tartották meg a Magyar Gyermek és Ifjúsági Országgyűlést a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és a Magyar Országgyűlés közös szervezésében. A rendhagyó ülésen Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke a média témakörében hozzá intézett kérdésekre válaszolt a diákképviselőknek

 3. Anda Vajna – 83-as galéria leadkép (120x80)Játszva vezették be a diákokat a médiatudatosság rejtelmeibe az NMHH szakemberei

  2012.05.14. 15:43 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság

  A biztonságos internetezés, a tudatos médiahasználat, a tévénézés és a mozi témakörében rendezett szekcióbeszélgetéseken többek között Andy Vajnát, Ördög Nórát és Levente Pétert is kérdezhették a fiatalok.

 4. lead.jpgAz NMHH kiemelt célja a kiskorúak tudatos médiahasználatának erősítése

  2012.02.29. 13:40 • Forrás: A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnöke, Kommunikációs igazgatóság

  A Médiasmart Hungary Oktatási Nonprofit Közhasznú Kft. által szervezett rendezvény fő témája a gyermekek médiaértésének elősegítése volt.

 5. Szalai Annamária előadást tart az Infotér konferenciánAz NMHH a fejlesztések katalizátora szeretne lenni az európai digitális menetrend infrastruktúrát érintő területein

  2011.11.30. 09:28 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnöke

  A szélessávú internet terjedésének támogatásáról, a frekvenciasávok értékesítéséről és a hatóság társadalmi felelősségvállalás jegyében végzett feladatairól beszélt többek között előadásában Szalai Annamária, az NMHH elnöke a kedden megrendezett Infotér Konferencián.

 6. Magyar részvétel a Nemzetközi Médiaetikai NaponMagyar részvétel a Nemzetközi Médiaetikai Napon

  2011.09.27. 13:51 • Forrás: Médiatudományi Intézet, Kommunikációs igazgatóság

  A Nemzetközi Médiaetikai Központ (CIME) nonprofit újságíró-szervezet által létrehívott eseményhez magyar részről egyedüliként csatlakozott a Médiatudományi Intézet.

 7. Szalai Annamária 56-os képgaléria leadkép (120x80)Megkezdődött a médiakonferencia Balatonalmádiban

  2011.09.26. 12:07 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnöke

  A konferencia ezúttal is – mint korábban minden egyes alkalommal –, egy 2000 fõs mintán végzett, 13, illetve 17 éves gyerekekre vonatkozó alapkutatás ismertetésével indult.

 8. Konferencia a fiatalok médiahasználatárólKonferencia a fiatalok médiahasználatáról

  2011.09.21. 14:11 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Az NMHH Médiatanácsa

  A konferencia célja, hogy a szakemberek megvitassák, hogyan befolyásolják az elektronikus és az írott médiumok, a számítógépes játékok és a mobiltelefon-kultúra a gyermekek és fiatalok fejlődését.

 9. A Magyar Gyermek és Ifjúsági Országgyűlés első üléseA Magyar Gyermek és Ifjúsági Országgyűlés első ülése

  2011.09.19. 14:39 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnöke

  Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a biztonságos internethasználattal és a korhatáros színházi tartalmakkal kapcsolatos kérdéseket kapott.

 10. Szalai Annamária: Az informatika legyen a társadalomért, az emberért és ne fordítvaSzalai Annamária: Az informatika legyen a társadalomért, az emberért és ne fordítva

  2011.06.02. 14:43 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Szabályozási főigazgató-helyettes, Hírközlési elnökhelyettes, A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnöke, Kommunikációs igazgatóság

  Az integrált hatóság célja, hogy megteremtse azokat a piaci és jogi feltételeket, amelyek között a mindennapjaink természetes részévé vált szolgáltatások a lehető legjobb minőségben a legtöbb ember számára a legolcsóbb áron és a legolcsóbb tartalommal elérhetőek legyenek.

<< / 2 >>