Integrált Jogvédelmi Szolgálat (IJSZ)

Közzétéve: 2024. március 14.

Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat tevékenységi körébe tartozik – többek között – a szakellátásban nevelkedő gyermekek jogainak védelme a gyermekjogi képviselők munkájának koordinálásával.

2023 nyarán az IH együttműködési megállapodást kötött az Integrált Jogvédelmi Szolgálattal, elsősorban abból a célból, hogy üzenetei a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő gyermekekhez is eljuthassanak és segíthessék a nagy leterheltséggel dolgozó gyermekjogi képviselők munkáját.

Az IH vállalta, hogy a gyermekjogi képviselők számára bemutatja az IH tevékenységét és segítségnyújtási lehetőségeit, valamint bővíti a szakemberek biztonságos internethasználattal és online veszélyekkel kapcsolatos ismereteit.

Az együttműködés további elemeként a két szervezet figyelemfelhívó plakátokat helyezett el közel 4500 köznevelési intézményben.

A plakátok célja felhívni a gyermekek figyelmét arra, hogy az őket megillető jogok a digitális térben is érvényesek, és visszaélés esetén a védelem online is megilleti őket, van hová fordulniuk.