Közösségimédia-platformok partnerségi programjai

Közzétéve: 2024. március 14.

Az IH egyik eszközét a hatékony segítségnyújtáshoz a jól kiépített partnerségei jelentik, amelyek lehetővé teszik a nagy közösségimédia-platformokkal való közvetlen kapcsolattartást és a gyors eljárást. Ennek keretében a szolgáltató egyedi kommunikációs csatornát tart fenn a partnerségi programjaihoz csatlakozottak számára, és kiemelt moderátori figyelmet biztosít a tőlük érkező jelzéseknek.

Az IH 2021 februárja óta tagja a TikTok Community Partner Programjának, ami azért kiemelt jelentőségű eredmény, mert a platform felhasználói között nagyon sok gyermeket találunk, akik naponta akár több órát is eltölthetnek TikTok-videók megtekintésével.

Emellett a szolgálat része a Meta, ennek körében a Facebook és az Instagram partnerprogramjának, de közvetlenül fordulhat a Google és a YouTube munkatársaihoz is.

Az IH 2023 júniusában elsők között csatlakozott a Discord Trusted Reporter elnevezésű programjához. Utóbbi azért is tekinthető fontos eredménynek, mert a bejelentések tapasztalatai alapján az IH úgy látja, a Discordon elérhető csevegőszobák a gyermekek online, szexuális célú behálózásához és gyermekpornográf tartalmak megosztásához szolgálnak terepül.