Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

Közzétéve: 2024. szeptember 30.

A Kék Vonal lelkisegélyszolgálat 1993 óta működik hazánkban, missziója a támogatásra szoruló, bajba jutott gyermekek és szüleik segítése. A lelkisegélyszolgálathoz gyermekek, 24 év alatti fiatal felnőttek és szülők is fordulhatnak. A Kék Vonal ingyenes és anonim telefonszáma (gyermekeknek, fiataloknak: 116-111, szülőknek pedig: 116-000) bármikor (0-24) hívható, emellett a lelkisegélyszolgálat egy gyermekek számára létesített chatfelületet is üzemeltet a weboldalán (https://kek-vonal.hu/fiataloknak/chat).

Az elmúlt évek alatt egyre intenzívebb partneri kapcsolat alakult ki az IH elemző kollégái és a Kék Vonal segítői között. A két szervezet – legyen szó akár szakmai anyagok összeállításáról, bejelentések kezeléséről, vagy a bejelentők megfelelő tanácsokkal való ellátásáról – gyakran lépnek kapcsolatba egymással. Különösen igaz ez abban az esetben, ha a bejelentés egy gyermektől származik.

Ha még nem múltál el 24 éves, ez a rész neked szól:

Szeretnénk téged arra bátorítani, hogy amennyiben valamilyen sérelem ért, esetleg visszaélés áldozatává váltál, beszélj a történtekről egy olyan felnőttel, akiben megbízol. Ha ez valamilyen oknál fogva nem lehetséges, a Kék Vonal segítőit bármikor hívhatod a 116-111-es telefonszámon!

Ha elmúltál 24 éves…

… de szívesen beszélnél valakivel a veled történtekről, esetleg segítségre szorulsz, szeretnénk a figyelmedbe ajánlani a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot (https://sos116-123.hu/)!