Chatelés közben néha előfordul, hogy akivel beszélgetsz – akár ismerkedés közben, vagy már kapcsolatban is – olyat kér tőled, amit te nem gondolsz helyesnek. Ilyen lehet az a talán túlságosan is ismerős kérés, hogy küldj magadról meztelen képet.
Akárhogy is döntesz ilyenkor, mindennél fontosabb, hogy az a döntés a tiéd legyen, ne más hozza meg helyetted. Higgy magadnak: ha egy kicsit is úgy érzed, hogy ezt most nem akarod, bátran mondj nemet! Persze azt is fontos észben tartani, hogy mi az, amit nem biztonságos az interneten küldeni. Hiszen ami egyszer oda felkerül, nehezen tüntethető el, így pedig később is visszaélhetnek vele.

Mi az a red flag?

Hivatalosan a red flag egy angol kifejezés, aminek a szó szerinti jelentése piros zászló, és vészjósló, figyelemfelhívó jelleggel használják, mely egyre gyakrabban vonatkozik emberi viselkedésekre is. Ha valaki erőszakos, manipulatív vagy agresszív, az például elég masszívan red flag.

Velem ilyen nem történhet

Lehet, és az nagyon jó – szinte szerencsés. Egy friss kutatás szerint minden második megosztott intim fotó nyilvánosságra kerül. És ez ugyanúgy érinti a fiúkat, mint a lányokat.

Mit tegyek, ha kirakták a fotómat?

Ilyenkor nemcsak a fotóddal élnek vissza, hanem a bizalmaddal is. Ez sajnos sok mindenkivel előfordul, és ahogy ők sem, úgy te sem tehetsz róla, hogy így bántak veled. Szóval ne ess pánikba, jelentsd be az esetet az internethotline.hu oldalon! Mindent megteszünk azért, hogy eltüntessük a fotód a netről.

Nézd meg a videót: