A bírói ítélet is megerősítette a Médiatanács szakmai álláspontját a Neo-ügyben

Közzétéve: 2012. szeptember 4.

null

A közel 800 millió forintos köztartozást felhalmozó Neo FM-et működtető üzleti vállalkozás ügyében született mai bírósági döntés alátámasztja a Médiatanács határozott szakmai álláspontját a tekintetben, hogy senki sem élhet vissza az állami tulajdonban lévő frekvenciák hasznosításának jogával.

Sajnálatos, hogy a rádiót működtető üzleti vállalkozás tulajdonosai nemcsak az állammal, hanem a munkavállalóikkal szemben is tetemes adósságot halmoztak fel, mert ez a magatartás súlyosan veszélyezteti a tisztességes médiapiaci versenyt és a médiapiac stabilitását.

A Médiatanács továbbra is határozottan fellép annak érdekében, hogy a rádió tulajdonosai köztartozásaikat megfizessék, és bízik abban, hogy a rádió dolgozói is megkapják elmaradt járandóságaikat.

Az ítélet precedens értékű, mert nyilvánvalóvá teszi, hogy következmények nélkül egyetlen médiapiaci szereplő sem tanúsíthat jogellenes magatartást. A médiapiac stabilitása és a tisztességes verseny biztosítása érdekében a Médiatanácsnak nemcsak joga, de kötelessége is határozottan fellépni akkor, amikor a jogszabályokban vagy a hatósági szerződésekben rögzített rendelkezések megsértését észleli.

Budapest, 2012. szeptember 4.

Médiatanács
Szóvivői iroda