Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Folytatódott az NMHH önkéntesprogramja a kőszegi SOS Gyermekfaluban

• Publikálva: 2015.06.23. 08:27 • Címke: társadalmi felelősségvállalás, SOS Gyermekfalvak • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

Közel harminc szakember és önkéntes részvételével nagy sikerrel zajlott le az NMHH társadalmi felelősségvállalási programjának kőszegi és séi rendezvénye pénteken.

SOS Gyermekfalu 1

Az NMHH program célja, hogy a hátrányos helyzetben lévő, az SOS gyermekfalvakban élő gyerekek, fiatal felnőttek és nevelőszüleik játékos és interaktívformában ismerkedjenek meg azzal, milyen sok hasznos dologra képes az internet, ám mennyi mindenre kell tekintettel lenni alkalmazása során.

A tudatos médiahasználat szabályait több állomásos akadályverseny keretében fedezték fel a gyerekek: keresztrejtvényt fejtettek, filmeket néztek és totót töltöttek ki, online nyomozókká váltak, hogy megtanulják, mennyi információt rejt rólunk okostelefonunk, miért érdemes azt jelszóval védeni. Beszélgettek arról, milyen kellemetlen helyzetbe kerülhetnek a virtuális térben is, és hogyan érdemes ilyenkor viselkedni. A biztonságos internetezés szabályai mellett hírközlési ismeretekkel is gazdagodtak: csőtelefonáltak, megnézték, mi az analóg és a digitális adás között a különbség. A legnépszerűbb játék a jeladókeresés volt a parkban. A program ideje alatt az NMHH munkatársai a nevelőszülőknek tartottak interaktív előadást az internet használatáról. Az önkéntesek nemcsak száraz tudnivalókat adtak át, de minőségi, jó hangulatú, barátkozós időt is együtt töltöttek a gyermekfalvakban élőkkel.

SOS Gyermekfalu

Az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa és az NMHH között tavaly aláírt együttműködési megállapodás szerint a hatóság évente négy alkalommal szervez látogatást az alapítvány fenntartásában lévő gyermekfalvak vagy ifjúsági házak egyikébe, hogy segítsen a vér szerinti szülőktől távol nevelkedő gyermekek médiával, hírközléssel kapcsolatos ismereteinek és készségeinek fejlesztésében. Tavaly, a kecskeméti faluban szervezett program és az anyagi hozzájárulás alapján az NMHH az alapítvány platina támogatójává vált, amelyről az alapítvány elismerő oklevelet adott át a hatóságnak. Idén a hatóság szakemberei eddig a 18 éven felüli fiatal felnőtteknek otthont adó szegedi és séi ifjúsági ház, valamint a kőszegi gyermekfalu lakóihoz látogattak el.  Az NMHH a jövőben is folytatja munkatársai részvételének támogatását az önkéntesprogramban, a hatóság célja, hogy minél több hátrányos helyzetű gyermek és felnőtt jusson hozzá naprakész ismeretekhez a felelős és tudatos médiahasználat területéről.