NMHH Médiatanács: 25 millió forint pályázható online médiatartalmakra

Közzétéve: 2017. október 26.

Heti ülésén elfogadta a Neumann János-pályázat 2017-es kiírását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, és 25 millió forintot különített el magyarországi és határon túli online megjelenő közszolgálati tartalmak gyártásának támogatására.

Multimédiás applikációk, installációk és virtuális kiállítások tervei is benyújthatók pályázati anyagként azon az online műsorszámok vissza nem térítendő támogatására kiírt 2017-es Neumann János pályázati felhíváson, amelyet e heti ülésén fogadott el a Médiatanács. A Magyar Média Mecenatúra Program keretében kiírt pályázat célja, hogy új, értékes és eredeti közszolgálati tartalmak váljanak elérhetővé az online médiaszolgáltatások kínálatában. A nyertes magyarországi pályázatok számára idén is 20 millió forint a pályázati keret, míg a határon túli pályázók számára további 5 millió forintot különített el a Médiatanács. Egy pályázó maximum egymillió forinttal támogatható. A korábbi évekhez képest – a felsőoktatási intézmények javaslatát elfogadva – könnyítés, hogy a tartalom elkészítésére, az eddigi fél év helyett, kilenc hónap áll rendelkezésre. Feltétel, hogy a tartalom legalább egy évig hozzáférhető legyen az online felületen. A négykörös pályázati eljárás első fordulójára november 23-án 12 óráig lehet jelentkezni az Ügyfélkapun keresztül. A pályázati felhívás és a pályázat benyújtásával kapcsolatos gyakorlati információk megtekinthetők a mecenatura.mtva.hu oldalon.

Az Interax Kft. a győztes a békéscsabai rádiós pályázaton

A Médiatanács a Békéscsaba 88,9 MHz helyi kereskedelmi rádiós frekvencia pályázati eljárásában – a pályázó cégadataiban bekövetkezett változások miatt – hivatalból felülvizsgálta döntését, és megállapította, hogy a Radio Plus Kft. ajánlata alakilag érvénytelen, ezért az eljárás nyertese az eljárásban résztvevő másik pályázó, az alakilag és tartalmilag egyaránt érvényes ajánlatot benyújtó Interax Kft.

A Budapest 101,6 MHz helyi rádiós frekvencia hasznosítására indított eljárásban a tanács elfogadta az egyedüli ajánlatot benyújtó Fontana Média Kft. hiánypótlását, és pályázati nyilvántartásba vette a pályázót.