Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Előadások, konferenciák

 1. elnoki_asztal_120x80.jpgTudományos tanácskozás a sajtószabadság jövőjéről

  2015.04.24. 12:14 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztályképgaléria

  Nemzetközi jogi konferencia a szabadság és a szabályozás viszonyáról.

 2. Karas Monika a Decoding Messages konferencián (120x80px)Több mint 200 szakember részvételével elkezdődött a Decoding Messages konferencia

  2014.11.24. 12:09 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztályvideó

  Az NMHH bemutatja az általa létrehozott Bűvösvölgyet, Magyarország első médiaértés-oktató központját, emellett a résztvevők megismerhetik a német és a holland médiaoktatással foglalkozó intézményekben folyó munkát is.

 3. Sinosz leadképAz NMHH nemzetközi szakmai napot tartott a tévéműsorok feliratozási követelményeiről

  2014.09.22. 15:31 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóságdokumentum képgaléria

  Minden magyar televíziónézőnek joga van egyenlő feltételekkel hozzájutni a kulturális javakhoz – hangsúlyozta megnyitóbeszédében Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke hétfőn Budapesten azon a konferencián, amelynek témája a hallássérültek számára hozzáférhető tévéműsorok helyzete volt.

 4. karas_monika_beszede_120x80pxWSIS+10 – Az információs társadalom további fejlesztését célul kitűző globális hálózat létrehozásáról tartottak konferenciát Genfben

  2014.06.11. 15:34 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  Június 9-13-án az ITU (International Telecommunication Union) Genfben tartja Világértekezlet az Információs Társadalomról (WSIS) alapításának 10. jubileumi ülését, a WSIS+10 konferenciát a tagországok delegáltjainak részvételével.

 5. nemzetközi médiaértés-konferencia leadAz NMHH Bűvösvölgye bemutatkozott az első európai médiaértés-konferencián

  2014.05.28. 15:50 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  Párizsban tartották meg az első nemzetközi médiaértés-konferenciát az UNESCO és az Európai Bizottság szervezésében a héten kedden és szerdán. A találkozón részt vett Karas Monika, az NMHH elnöke, aki elmondta, a magyar hatóságot a május 15-én nyílt Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központ által felkeltett nemzetközi szakmai figyelem nyomán hívták meg a találkozóra.

 6. ITU_leadA sikeres magyar digitális átállás is téma lesz az ITU és az NMHH közös budapesti konferenciáján

  2014.01.29. 16:31 • Forrás: Az NMHH Elnöke, Frekvencia- és azonosítógazdálkodási főosztály, Kommunikációs igazgatóság

  A digitális átállás eredményeiről és a technológiai váltás során felszabaduló frekvenciasávok hasznosításáról is szó lesz január 29-31. között a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közös budapesti konferenciáján.

 7. Médiakonferencia, elnöki asztal (leadkép)Az európai médiaszabályozás előtt álló kihívásokat értékelték a Médiatanács és az Európa Tanács szervezésében

  2013.12.18. 11:07 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Külső kommunikációs osztályvideó

  Az önszabályozás a jövő médiaszabályozásának egyik hangsúlyosan megjelenő módja lehet, ugyanakkor az állami szerepvállalás is elengedhetetlen a törvényi szabályozás területén – hangsúlyozták a magyar és külföldi előadók a kedden megrendezett nemzetközi médiaszabályozási konferencián Budapesten.

 8. Konferencia, illusztráció (leadkép)Konferencia: Budapest az európai digitális gazdaság fejlődéséért

  2013.12.02. 10:01 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Külső kommunikációs osztály

  Kevés példa volt eddig arra, hogy a hírközlési iparág fejlődési irányait a hatóságok vezetői, uniós szakemberek, piaci szereplők, és befektetők közös platformon, elsősorban gazdasági és befektetési szempontból elemezzék.

 9. Karas Monika a Korrektúra 2013 médiakonferencián, Balatonalmádiban (120x80)Karas Monika: a digitális univerzum új gondolkodásmódot kíván

  2013.11.21. 13:55 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Külső kommunikációs osztály

  Az NMHN elnöke nem tartja feladatának, hogy a sajtó felelőssége dolgában állást foglaljon, magát a szakmát azonban erre biztatta.

 10. Both Zoltán megnyitó leadÉlénk érdeklődés mellett tartották meg a frekvenciagazdálkodásról szóló tájékoztatót

  2013.11.13. 14:22 • Forrás: Frekvencia- és azonosítógazdálkodási főosztálydokumentum

  A Frekvencia- és Azonosítógazdálkodási Főosztály szakértői az ipar, a szolgáltatók és a szakma iránt érdeklődők számára november 8-án tájékoztatást adtak a WRC-15 Rádiótávközlési Világértekezletre történő felkészülés eddigi eredményeiről.

<< / 4 >>