ESZTER frissítése

Az ESZTER frissítése esetén az AutoCAD keretprogram végzi a frissítési műveletet, amelyhez a szoftverek ideiglenes bezárása szükséges. A művelethez fontos, hogy az AutoCAD online eléréssel rendelkezzen. 

ESzTeR névjegye
ESZTER névjegye

Aktív internetkapcsolat esetén ESZTER program névjegyében látható az éppen aktív ESZTER program, valamin a legfrissebb ESZTER program verziószáma. A névjegy vagy a palettán keresztül, vagy a HKNEVJEGY parancs beírásával érhető el.

Ha a két szám eltér, azaz új verzió elérhető, azt a program a "Publikált legfrissebb verzió" mögötti piros számsorral jelzi, amelyre kattintva megnyílik az ESZTER új telepítőjét tartalmazó letöltési könyvtár.

A frissítés telepítéséhez a letöltött becsomagolt fájlt kitömörítése, majd az abban található .exe állomány elindítása szükséges a program telepítés fejezetben leírt módon.

EHO frissítése

Új EHO verzió megjelenése esetén ESZTER programverziója is változik. Az ESZTER új verziójának telepítését lásd az előző fejezetben.

Az EHO az adatbázis felülről bővíthető, azaz új verzió esetén törlés nem történik, csak kiegészítés.

Az aktuális EHO verziószám a Tervalapadatok Terv fülön kérhető le (lásd lentebb).

A Tervalapadatok panel
A Tervalapadatok panel

A HKUEHO parancs megadásával lehetséges egy korábbi EHO verzióval készített terv új EHO verzióra történő frissítése az aktuális ESZTER verzióra. Mivel az EHO adatbázis felülről bővül, ezen esetben adatvesztés nem történik, de a régebbi tervben még nem szereplő objektumtípusokkal nem bővíthető a terv.  E módszerrel a korábbi EHO verzióval készített tervek is előkészíthetők nyomtatásra, publikálásra.