ESZTER frissítése

Az ESZTER frissítése esetén az AutoCAD keretprogram végzi a frissítési műveletet, amelyhez a szoftverek ideiglenes bezárása szükséges. A művelethez fontos, hogy az AutoCAD online eléréssel rendelkezzen. 

ESzTeR névjegye
ESZTER névjegye

Aktív internetkapcsolat esetén ESZTER program névjegyében látható az éppen aktív ESZTER program, valamin a legfrissebb ESZTER program verziószáma. A névjegy vagy a palettán keresztül, vagy a HKNEVJEGY parancs beírásával érhető el.

Ha a két szám eltér, azaz új verzió elérhető, azt a program a "Publikált legfrissebb verzió" mögötti piros számsorral jelzi, amelyre kattintva megnyílik az ESZTER új telepítőjét tartalmazó letöltési könyvtár.

A frissítés telepítéséhez a letöltött becsomagolt fájlt kitömörítése, majd az abban található .exe állomány elindítása szükséges a program telepítés fejezetben leírt módon.

Megjegyzés: Minden ESZTER verzió egy adott AutoCAD Map 3D verzióhoz készült, amelyet az ESZTER verziószámában a második pozícióban álló szám jelez, azaz az 1.22.1.2-es ESZTER verzió az AutoCAD Map 3D 2022 keretprogramhoz készült. Minden AutoCAD Map 3D verzió és ahhoz készült ESZTER program külön entitásként van jelen, külön rendszermappákban, így ha a felhasználó frissít egy ESZTER verziót, akkor csak az adott főverzióhoz tartozó állományok fognak frissülni, a korábbiak nem. Vagyis az 1.24.1.2 frissítés csak az 1.24.1.1 ESZTER verzióra lesz hatással, a gépen lévő 1.23.x.x verziók változatlanok maradnak. Ennek köszönhetően a régebbi verziókkal készült tervek később a korábbi ESZTER verziókkal, és AutoCAD Map 3D keretprogramokkal újra megnyithatóak, amennyiben azok mappáját korábban nem törölte a felhasználó. 

EHO frissítése

Új EHO verzió megjelenése esetén ESZTER programverziója is változik. Az ESZTER új verziójának telepítését lásd az előző fejezetben.

Az EHO az adatbázis felülről bővíthető, azaz új verzió esetén törlés nem történik, csak kiegészítés.

Az aktuális EHO verziószám a Tervalapadatok Terv fülön kérhető le (lásd lentebb).

A Tervalapadatok panel
A Tervalapadatok panel

Az 1.3-ról 1.4.0-ás EHO verzióra frissítés menetét az EHO frissítési útmutató 1.3-ról 1.4-re dokumentum tartalmazza.

 

Utolsó tartalmi frissítés időpontja: 2023.11.15