Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 
 1. Az NMHH átadta a harmadik Új Médiakultúra Kreatív Műhelyt – 2013. december 12.

  • Publikálva: 2013.12.12. 16:50 • Címke: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME), Új Médiakultúra Kreatív Műhely, Karas Monika Zsuzsanna • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  video

  Új Médiakultúra Kreatív Műhely néven a legkorszerűbb szoftverekkel és nagy teljesítményű számítógépekkel felszerelt médialabort adott át a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME) 2013. december 12-én. A labor elsősorban a felsőoktatási intézmény Média Intézetében folyó képzést támogatja, ugyanakkor az egyetem összes hallgatójának lehetőséget biztosít a legmodernebb informatikai eszközök használatára.

 2. NMHH NGYSZ közös sajtáj leadA VII. Nemzetközi Médiakonferencia programjának és a konferenciához kapcsolódó kutatásnak a bemutatása (sajtótájékoztató)

  2013.09.23. 16:29 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  2013. szeptember 25-én kezdődik és 27-én ér véget a VII. Nemzetközi Médiakonferencia „A média hatása a gyermekekre és fiatalokra” programja Balatonalmádiban. A részleteket hétfőn, sajtótájékoztatón ismertette az esemény két fő szervezőjének képviseletében Aranyosné Dr. Börcs Janka, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság (NMHH) főigazgatója és Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) elnöke. A konferencia idei fő témái a médiaértés oktatása, a médiatudatosságra való nevelés és a közösségi oldalak.

 3. nmhh vodafone telenor telekom sajtáj leadAz NMHH, a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone közös sajtótájékoztatója

  2013.09.06. 13:50 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  Az aláírt megállapodások keretében az NMHH elnöke és a szolgáltatók közös megegyezéssel meghosszabbították az egyes frekvenciahasználati jogosultságok lejáratát és egyben harmonizálták is azokat, így a három magyarországi mobilszolgáltató 900 és 1800 MHz-es frekvenciahasználati jogosultságai egységesen 2022. április 7-ig, illetve 8-ig lesznek érvényben.

 4. Karas Monika sajtáj leadDr. Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének sajtótájékoztatója

  2013.09.05. 16:42 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  Augusztus 19-i hatállyal a miniszterelnök javaslatára Áder János köztársasági elnök dr. Karas Monikát nevezte ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökévé. Dr. Karas Monika a szeptember 5-én tartott bemutatkozó sajtótájékoztatón ismertette célkitűzéseit, és az NMHH előtt álló feladatokat.

 5. Vári Péter digitális korrektúra leadDigitális Korrektúra 2013 - Vári Péter előadása

  2013.03.25. 15:19 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  Vári Péter a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) főigazgató-helyettese a Digitális Korrektúra 2013 című konferencián, "A digitális hozadék" címmel tartotta meg előadását, amelyben a digitális átállás eddigi tapasztalatairól számolt be.

 6. Kovács Endre digitális korrektúra leadDigitális Korrektúra 2013 - Kovács Endre előadása

  2013.03.25. 14:58 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  Kovács Endre a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) főosztályvezetője Velencén, a Digitális Korrektúra 2013 című konferencián tartott előadásán számolt be a digitális átállás hazai folyamatáról. Négymillió magyar háztartásból 416 ezer háztartás elsődlegesen érintett a digitális átállásban, mert csak analóg földfelszíni sugárzást ér el. További 103 ezer háztartás másodlagosan érintett: az analóg mellett digitális szolgáltatásokhoz is hozzáférnek.

 7. Mátrai Gábor digitális korrektúra leadDigitális Korrektúra 2013 - Mátrai Gábor előadása

  • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  Általánosságban és összefoglalóan beszélt a digitális átállásról Mátrai Gábor, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hírközlési elnökhelyettese Velencén, a Digitális Korrektúra 2013 című konferencián. A szakember a nemzetközi példákat és tapasztalatokat is elemezte bevezető előadásában.

 8. Aranyosné Börcs Janka digitális korrektúra leadDigiális Korrektúra 2013 konferencia - Aranyosné dr. Börcs Janka megnyitó beszéde

  2013.03.25. 14:43 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság főigazgatójának rövid köszöntőjével kezdődött meg Velencén a Digitális Korrektúra 2013 című kétnapos tanácskozás, amelynek központi témája a magyarországi digitális átállás.

 9. pázmány átadó video leadMegnyitotta kapuit a második Új Médiakultúra Kreatív Műhely

  2013.02.14. 15:46 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  Az Új Médiakultúra Kreatív Műhely elnevezésű projekt keretében a legkorszerűbb szoftverekkel és csúcsminőségű számítógépekkel felszerelt médialabort adott át az NMHH főigazgatója Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen (PPKE) 2013. február 14-én. A PPKE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán létrehozott médiaműhely a jövő médiaszakembereinek gyakorlati képzését támogatja a legmodernebb informatikai eszközökkel. Aranyosné dr. Börcs Janka, a hatóság főigazgatója dr. Szuromi Szabolcs rektor jelenlétében adta át az intézmény hallgatóinak a kreatív médialabort, amelynek teljes technikai felszerelésről és berendezéséről a hatóság gondoskodott.

 10. Kutassy Jenő, Szalai Annamária (leadkép)Húsz set-top-boxot adott át az NMHH a NOE-n keresztül családoknak

  2012.12.19. 15:12

  A gyermekek védelme érdekében az NMHH az együttműködés segítségével fel kívánja hívni a figyelmet arra, hogy minden beltéri egység egyben gyermekvédő zár is. Így közvetetten – felelős hatóságként – segíthet a műsorok tudatos kiválasztásában és a szülők média-tudatosságának növelésében. Ennek a folyamatnak és szándéknak az újabb fontos lépcsőfoka az NMHH és a NOE között létrejött megállapodás.