„All for Broadband – Broadband for All” – nemzetközi hírközlési konferencia Budapesten

Közzétéve: 2011. január 26.

2011. március 3-án a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) magas szintű nemzetközi hírközlési konferenciát szervez „All for Broadband- Broadband for all” címmel. A konferencia a magyar EU-elnökség hivatalos programjainak kísérőrendezvénye.

Magyarország álláspontja szerint az infokommunikációs technológiák nagymértékben hozzájárulhatnak az Európa 2020 stratégia növekedés orientált céljainak eléréséhez, így a Magyar Elnökség folytatni kívánja a digitális menetrend prioritásainak és intézkedéseinek implementálását. A konferencia ezen prioritásokkal foglalkozik, különös hangsúlyt helyezve a szélessávú rendszerek fejlődésére és elterjedésére.

A konferencia középpontjában a Digitális Menetrend egyik kiemelt területe, a gyors és ultra gyors internet-hozzáférés elterjedésének elősegítése áll. A mindenki számára elérhető szélessávú rendszerek bevezetése és elterjesztése az Európai Unió digitális egységes piac kialakítását és a társadalmi felzárkóztatást célzó törekvései során egyetemes céllá vált, de a cél elérését szolgáló eszközök még vita tárgyát képezik. Kétségkívül a döntéshozók, a stakeholderek és a fogyasztók mind a szélessávú rendszerek elterjedését támogatják, azonban felmerül a kérdés, hogy az állami támogató intézkedések hogyan segítik a cél elérését. Feltétlenül szükséges továbbá a tartalom szélessávra gyakorolt hatásának részletes vizsgálata. A konferencia foglalkozik a szélessáv spektrummal kapcsolatos aspektusaival is, különös tekintettel a rugalmas spektrum-szabályozásra és a hatékony spektrum-menedzsmentre.

A rendezvény célja, hogy betekintést nyújtson a szélessávú rendszerek bevezetésének és elterjedésének valamint a kapcsolódó tartalom és szolgáltatások említett aspektusaiba és kulcsfontosságú kérdéseibe.