Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

North Atlantic Treaty Organization (NATO)

• Címke: NATO

Az Észak Atlanti Szövetség Szervezete (NATO) testesíti meg az Európát és Észak-Amerikát védelmi és biztonsági szövetségbe kötő transzatlanti kapcsolatokat. A Washingtoni Egyezmény 1949-es aláírása óta a NATO alapvető és állandó célja, a tagállamok szabadságának és biztonságának politikai eszközökkel történő biztosítása. Ezen kívül fontos szerepet töltött be a tagokat érintő biztonsági kérdések megvitatásának konzultációs fórumaként.

A főként katonai tevékenységeken túlmenően azonban a NATO aktívan közreműködik a humanitárius segítségnyújtás összehangolásában, a természeti vagy ember által okozott ka-tasztrófák kárenyhítésében, de támogatja a tagországokból származó tudósok nem hadászati célú tudományos együttműködését is. Ennek a tevékenységnek ékes példája a Polgári Hírközlési Tervező Bizottság (CCPC) működése is, amelynek legfontosabb feladata a polgári lakosság felkészítése és hírközlési eszközeinek felhasználása szükséghelyzetek esetén.

A szervezet honlapja