A Budapest 88,1 MHz-en az Inforádió, a Szeged 95,4 MHz-en a Telekom Kft. a nyertes

Közzétéve: 2012. július 26.

A Médiatanács szerdán számos, helyi rádiós pályázattal kapcsolatos határozatot fogadott el. Két frekvencián döntöttek a nyertesről és két sugárzás megindításához szükséges hatósági szerződés megkötéséről határoztak.  Tíz médiaszolgáltató köthetett hatvan napos szerződést, köztük immár tizedik alkalommal kapott ideiglenes hosszabbítást a Klubrádió. Tizenegy frekvenciapályázaton kellett alaki érvénytelenség miatt eredménytelenséget hirdetni.

A Médiatanács mai ülésén határozatot hozott arról, hogy megköti a sugárzáshoz szükséges hatósági szerződést a Nagykőrös 93,6 MHz vételkörzetben nyertes Gong Rádióval, valamint a Szolnok 92,2 MHz-re a Viacom Kft-vel.

További két frekvenciapályázaton nyertest hirdetett a testület. Budapesten a 88,1 MHz közösségi frekvencián a sugárzási jogért egyedüliként ringbe szálló Inforádió Kft., Szegeden a 95,4 MHz helyi frekvencián pedig a Telekom Kft. nyerte el a médiaszolgáltatási jogosultság lehetőségét.

A Médiatanács mai döntése alapján összesen tíz médiaszolgáltató köthet ideiglenes médiaszolgáltatási szerződést az általa használt frekvenciára, közöttük van Klubrádió Zrt., amelynek immár tizedik alkalommal hosszabbította meg ideiglenesen 60 napra médiaszolgáltatási engedélyét a testület.

A „Klub-szabály” következtében – mely a Klubrádió Zrt. által kezdeményezett korábbi bírósági eljárás követően híresült el ezen a néven – ezen a héten tizenegy vidéki frekvencián kellett érvénytelennek nyilvánítani a pályázatokat. A benyújtott pályázatokon szereplő aláírások részleges hiánya miatt az összes jelentkezőt ki kellett zárni az Ajka 88,8 MHz, a Balatonfüred 91,8 MHz, a Debrecen 92,3 MHz, az Esztergom 98,1 MHz, a Gödöllő 93,6 MHz, a Kaposvár 99,9 MHz, a Keszthely 92,2 MHz, a Miskolc 96,3 MHz, a Pápa 92,7 MHz, a Tatabánya 96,7 MHz, és a Veszprém 90,6 MHz hasznosítására kiírt pályázaton.

2012. július 25.